Płyn chłodniczy - Audi A3

01 Gru 2010, 14:34

cześć:) mam problem(tak mi się wydaje), chcialem dzisiaj jechać do mechanika wymienic płyn chłodniczy, schodze na doł zaglądam pod maske,a tam niespodzianka..... pomarańczowy płyn troche zamarzł, ale nie cały tylko górna powłoka(przebiłem ten lód), a pod nim juz jest normalna ciecz. Mam pytanie czy moge odpalić normalnie samochód i dojechać jakoś do mechanika zeby nic nie uszkodzić czy lepiej go scholować:>
Ostatnio edytowany przez kaz1404, 03 Gru 2010, 00:18, edytowano w sumie 1 raz
kaz1404
Nowicjusz

Miejscowość: Bełchatów

01 Gru 2010, 20:23

Należałoby wstawić auto w ciepłe miejsce aby stopić lód bo jak zamarzło w przewodach lub w silniku to uszkodzisz pompę wody albo zagotujesz silnik poprzez zatkane przewody.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

02 Gru 2010, 18:49

Dokładnie - wstaw auto do ciepłego garażu i jak lód w zbiorniczku się roztopi, to do mechanika wymienić płyn. Chyba, że sam umiesz.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

03 Gru 2010, 01:35

wielkie dzięki za info ;) pozdrooo :cool:

[ Dodano: 3 Grudzień 2010, 12:57 ]
wymieniłem płyn na g12, wszystko jest teraz w jak najlepszym porządku, dzięki za pomoc ;) :mrgreen:
kaz1404
Nowicjusz

Miejscowość: Bełchatów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept serii 1 tii 2007
    Studium stylistyczne skupione wyłącznie na wyścigach motorowych. Samochód zbudowany w oparciu o BMW serii 1 Coupé wpisuje się w tradycję tworzenia kompaktowych, lekkich i sportowych aut coupé produkcji ...