Płyta CD nie odtwarza

14 Lip 2018, 19:05

Witam mam problem z płytą(CD-R 700MB 52X) zgrałem na nią muzykę i wrzuciłem do radyjka w samochodzie, zaczęło mi tylko liczyć sekundy i nic się nie działo nic nie leciało. Włożyłem oryginalne płyty z 2005roku i wszystko hula co może być przyczyną problemu nie grania muzyki ?
12371
Nowicjusz

14 Lip 2018, 21:05

Na jaki format to zgrałeś? starsze radia nie odtwarzają formatu MP3 tylko Audio CD.
gber44

18 Lip 2018, 16:50

zgranee było na mp3, pytanie jak mam zgrać na Audio CD muszę pobrac do tego jakiś specjalny program do przetwarzania ?
12371
Nowicjusz

20 Lip 2018, 18:46

Nie musisz, może to zrobić w WMP :)

Jak to zrobić jest na to w sumie bardzo prosty sposób :yes:

Włóż pustą płytę CD-R do napędu dysków komputera.

Otwórz program Windows Media pod "Wszystkie programy" w menu "Start" systemu Windows. Kliknij kartę "Nagraj" w programie. Wybierz "Music CD" z rozwijanego menu.

Kliknij plik MP3 w folderze, w którym jest on zapisany na komputerze, i przeciągnij go do "Listy nagrań" w Windows Media Player.

Kliknij przycisk "Rozpocznij nagrywanie", a plik MP3 zostanie nagrany na płytę CD w formacie CDA.

Aha i nie nagrywaj płyty z maksymalną prędkością jak nagrywasz muzykę.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mała historia znaków drogowych
    Czy wiecie, że na samym początku, ponad sto lat temu, kiedy to Polska odzyskała niepodległość, wprowadzono pierwsze znaki drogowe. Było ich aż... sześć W latach 30 wprowadzono kolejne 6 znaków : Przed pierwszą wojną ...