REKLAMA
Witam. Zamierzam kupić 2 nowe głośniki, o średnicy 100 mm, lecz nie wiem na co się zdecydować gdyż wybór jest duży.
Radio które będzie je obsługiwać to JVC KD-X151.
Cenowo do 100 zł.
Proszę o linki do aukcji lub nazwy polecanych modeli.
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
To będą głośniki umieszczone w przednich drzwiach samochodu? Czy masz osobne głośniki tweetery na desce lub gdzieś w drzwiach?MateuszGolf napisał(a):Zamierzam kupić 2 nowe głośniki, o średnicy 100 mm
Ok, czyli najlepiej dwudrożne i tu musisz pamiętać żeby miały impedancję 4 Ohm.MateuszGolf napisał(a):Głośniki bedą umieszczone w ciągniku rolniczym (w podsufitce)
Przeważnie ich moc jest sporo mniejsza i przy głośniejszym słuchaniu nie grają już tak dobrze oczywiście coś za coś bo cena też jest o połowę mniejsza. Myślę jednak że przy kosztach około 80zł za parę dobrych głośników nie ma sensu kupować słabszych za połowę tej ceny.MateuszGolf napisał(a):A te tańsze typu Peeing czy Kruger&Matz to dużo niższa liga niż ten Pioneer?
hm... właśnie może mieć bo będzie słuchał głośniej gdzie słabsze głośniki będą wymiękały nie grając już czysto i dobrze przynajmniej takie jest moje zdanie.Kao napisał(a):napewno odczujesz rożnice w aucie a w ciągniku faktycznie może nie mieć to wiekszego znaczenia