Po czym poznać czy VW miał wypadek?

04 Mar 2014, 17:39

Jeśli chodzi o tę markę to sprawa jest o tyle prosta, że samochody te miały dużo odcieni kolorów kierownicy i ze względu na koszt nowej poduszki o prawidłowym odcieniu (to około 1500 zł), dopasowywane są takie, jakie uda się w danej chwili nabyć. Sami zobaczcie jak śmiesznie to wygląda.
Nie muszę pisać, że pomimo iż czujnik wyzwalania poduszek w WV jest inercyjny, to trzeba nieźle przywalić aby wystrzeliły.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ern
Nowicjusz

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: audi
Silnik: AVU
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

04 Mar 2014, 21:03

To nie jest tak do końca. Koło kierownicy się bardzo wyciera. Wujek ma Passata i tez jest inny odcień poduchy od reszty kierownicy, a nie bity na 100 %
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

04 Mar 2014, 21:27

ern napisał(a):Jeśli chodzi o tę markę to sprawa jest o tyle prosta, że samochody te miały dużo odcieni kolorów kierownicy i ze względu na koszt nowej poduszki o prawidłowym odcieniu (to około 1500 zł), dopasowywane są takie, jakie uda się w danej chwili nabyć. Sami zobaczcie jak śmiesznie to wygląda.
Nie muszę pisać, że pomimo iż czujnik wyzwalania poduszek w WV jest inercyjny, to trzeba nieźle przywalić aby wystrzeliły.

I po to założyłeś ten temat w dziale "jakie auto kupić", żeby podzielić się z nami tymi powalającymi ( i błędnymi ) wnioskami? :o
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

04 Mar 2014, 21:29

Ale z drugiej strony tutaj cała obręcz i ramiona zbiegające się do air baga mają jednolitą strukturę i kolor. Czasem obręcz nie powinna być nieco bardziej wytarta niż te ramiona?
We wklejonych ofertach kończą się ramiona, pojawia zasłona airbaga i kolor zupełnie różny.
Jak dla mnie teoria erna ma sens.
Oktan
Początkujący

Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Laguna '96 -> Peugeot 407
Silnik: 2.2 160KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

04 Mar 2014, 21:38

Jak będę widział się z wujem to zrobię zdjęcie i wrzucę tutaj.

Poczytajcie sobie.
http://www.grupy.otopr.pl/roznica-w-kol ... 62913.html
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

16 Mar 2014, 10:00

Oczywiście ,że tak :!: Są auta,które zostały np.wycofane z ruchu przez wypadek taki,że aparaty fotograficzne bledły na widok wraku,sprowadzane do Polski np.z USA i tak zrobione,że nawet z miernikiem lakieru nie jesteś w stanie ocenić,że auto było bite aż pod sam zad,gdyż wymieniane są całe elementy wspawane tak,że mucha nie siada.Są auta połatane odcieniami na całej powierzchni,ale za to obcierane lub obtłukiwane tylko kosmetycznie,te pierwsze znajdują nabywców za ciężkie pieniądze,tych drugich za grosze nikt nie chce,nie dawajcie się ulegać złudzeniom .! :D Jeśli auto ma 2-3 lata,niski przebieg udokumentowany w 100%,to jaki jest powód jego chęci pozbycia się?!No chyba,że traficie na sprzedawcę pensjonariusza Tworek :D albo Kobierzyna.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

40-lecie Renault w Formule 1
    Renault informuje, że w ten weekend, w ramach Grand Prix Monako, uroczyście rozpocznie obchody 40 rocznicy zaangażowania marki w wyścigi Formuły 1. Renault rozpoczęło przygodę z Formułą 1 wraz z udziałem kierowcy Jean-Pierre ...

16 Mar 2014, 14:04

PhantomASA1 napisał(a):Jeśli auto ma 2-3 lata,niski przebieg udokumentowany w 100%,to jaki jest powód jego chęci pozbycia się?!

W takim razie nie należałoby dopuszczać do sprzedaży takich aut, już z mocy prawa. Tak się nie stanie, bo to absurd.
Powody dla których właściciel sprzedaje auto, mogą być różne. Np. za dużo pali, ma za mały bagażnik, ktoś wolałby coś mocniejszego, itd. Są ludzie, którzy potrafią zmieniać auta co okres gwarancyjny.
Nie opłaca się?

Teoretycznie nie opłaca się kupować Audi A3 w porównaniu do Golfa VII, bo droższe, a różni się znaczkiem. Jednak ludzie kupują.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Mar 2014, 15:12

Oczywiście,Niemcom się to dosyć często zdarza,że sprzedają auta tuż po gwarancji,zwłaszcza te,które na gwarancji nader często się psują,wtedy kalkulacja jest prosta,szkopuł jest jeden,trzeba mieć pieniądze by auto wymienić jak rękawiczkę.Mój przykład tyczy aut bardzo drogich ,w które opłaca się wtłoczyć kilkadziesiąt tysięcy by zarobić tyle samo,naturalnie zazwyczaj wtedy są robione wedle rzetelnej sztuki spawalniczo-blacharsko-lakierniczej,ale czy ktoś kupiłby takie auto widząc jego stan przed solidnym ,,bum,,?! Włosy stają dęba,aż trudno uwierzyć,że auto było aż tak skasowane.Pisałem już,kuzyn mój kupił VW POLO ,jak na ten rocznik zbyt pięknie wyglądającego,to już powinno go było zaniepokoić,naprawdę lakiernik musiał być utalentowany,ale po jakimś czasie zaczęło wszystko wyłazić,najpierw pękł próg tworząc dziób w kierunku jezdni,auto jest złożone z dwóch aut,zaznaczam,nie wyglądało gorzej,ba, do tego czasu wygląda nie gorzej od tych przedstawionych ,tylko szpachla zaczęła pękać od podszybia w dół(bok),strach takim autem jeździć,zwyczajnie się łamie jak kra :D Złapał się chłopak na haczyk zbyt pięknie wyglądającego auta,za to ja kupiłem Okulara z lakierem w stanie wręcz odpychającym,ale za to nigdy poważnie nie walniętym i przez to z zupełnie zdrowym spodem bez śladu rdzy,co jest ewenementem w stadzie tych aut z 96r,nawet mechanicy mówią,że dawno nie widzieli Okularnika z tak zachowanym spodem,tajemnica?!Nie był bity.Zmieńcie swoje podejście do kwestii po wypadkowości aut,wiadomo handlarze łapią na wygląd,stan lakieru itd.Teraz ostatnio włożyłem w auto 1500 zł,wymieniłem błotniki,polakierowałem elementy spłowiałe,autem każdy się zachwyca,mój kuzyn za to nie zrobi ze swoim szrotem już nic,jedynie złom!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)