Po wyjęciu kluczyka radio gra dalej, Volvo V50

03 Gru 2019, 22:25

Witam, w moim Volvo V50 występuje taka oto sytuacja: raz na jakiś czas po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki radio przez jakiś czas (raz to jest kilka sekund a raz i minuta) gra w najlepsze...najlepsze w tym wszystkim jest to,że gdy radio nie mogę zamknąć auta z przycisku na kluczyku,dopiero gdy przestanie grać centralny reaguje na przycisk i zamyka zamki i zaświecają się lampy sygnalizując zamknięcie auta.
Dodam, że zauwazyl m też jak po zamknięciu po krótkim czasie (ok. 30sekund) jest dziwny krótki dźwięk (jakby "zgrzytniecia","pisku" centralnego zamka)
Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje i co to może być? Bo nie ukrywam,że czasami uciążliwe jest stanie lub siedzenie w aucie i czekanie aż radio przestanie grać by móc zamknąć gablotę.
defens
Początkujący

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Renault Megane
Silnik: 1.9 Dti 98km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1999

03 Gru 2019, 22:33

Ciekawe jest to co piszesz. Zdarzył ci się może kiedyś taki problem jak miałeś wyłączone radio? Zastanawiam się czy to jest jego problem czy raczej innych elementów w instalacji elektrycznej.
defens napisał(a):Bo nie ukrywam,że czasami uciążliwe jest stanie lub siedzenie w aucie i czekanie aż radio przestanie grać by móc zamknąć gablotę.
A co się dziej jak je wyłączysz? Nie reaguje na to?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

04 Gru 2019, 06:31

Gdy wyłączę radio z guzika,to i tak nie mogę zamknąć auta (centralnego), to się zdarza losowo
defens
Początkujący

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Renault Megane
Silnik: 1.9 Dti 98km
Rok produkcji: 1999

04 Gru 2019, 12:32

Sprawdź przekaźniki być może któryś z nich zawiesza się nie rozłączając od razu tak jak powinien po odjęciu napięcia.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

15 Cze 2022, 11:58

Cześć. Odgrzeje kotleta bo to samo mnie spotkało .. radio gra bez kluczyka i nie działa centralny... Napisz proszę co było przyczyną tego stanu... Dziękuję i pozdrawiam. Maciej
ascona1
Obserwowany

15 Cze 2022, 12:57

Co prawda inne auto ale u mnie tak było gdy stacyjka nie odbijała i auto myślało, że kluczyk dalej siedzi. Nie dało się zamknąć z pilota (no bo kluczyk w stacyjce przecież).
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kompromis na drodze - rowerzyści kontra kierowcy
    Wiosną wiele osób przesiada się na rower. Rowerzyści są pełnoprawnymi uczestnikami ruchu drogowego – to fakt, który kierowcom samochodów często trudno zaakceptować. "Każdego roku na polskich drogach ...

15 Cze 2022, 13:11

Dzięki za szybką odpowiedź!
ascona1
Obserwowany