Po wymianie rozrządu, filtrów, oleju - nierówno na jałowym biegu

16 Paź 2015, 15:28

Witajcie,

Tak jak w tytule tematu.

Czy to prawda ze rozrząd może być źle założony i nigdy dokładnie się go nie ustawi, więc będę musiał podjechać na 2-3godziny do warsztatu i ustawić wszystko od nowa NAJPIERW podłączając go pod komputer a wtedy dopiero ustawiać rozrząd?
Tak powiedział mi jeden z mechaników do których podjechałem :)

Rozrząd ustawiał mi sąsiad mechanik ktory sprzedawał mi auto ale nie posiada komputera i bardziej zaawansowanych rzeczy.
pepepe
Początkujący

Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.9 TDi 110km Sport

16 Paź 2015, 20:05

A co to za silnik ???
andrzej_124
Stały forumowicz

17 Paź 2015, 09:37

1.9 TDi wersja Sport 110km :(

Ogolnie silnik jest w bardzo dobrym stanie i pojawiło się to dopiero po wymianie tych części...
pepepe
Początkujący

17 Paź 2015, 20:02

Bardzo prosty rozrząd do ustawienia.
Wałek rozrządu nie ma znaków na kole tylko trzeba ściągać pokrywę i z tyłu jest przecięcie które ma być równoległe do głowicy.
Pompę można ustawić statycznie lub dynamicznie.
Wszystko jest dokładnie opisane i sfilmowane w internecie.
andrzej_124
Stały forumowicz

18 Paź 2015, 00:26

Rozrząd został już zalozony i po tym auto zaczęło raz na kilka sekund dławić się na jałowym biegu / nie równo pracować...

udać się do mechanika który mi to robił w swoim podwórkowym warsztacie czy przejechać 2,3 mechanów i zasięgnąć opinii?

jeden z takich mechaników powiedzial ze potrzeba 2,3godzin by wszystko ustawić od nowa i potrzebny jest komputer...
pepepe
Początkujący

02 Lis 2015, 08:49

Witam,

Niby mialo być ok.
Pod komputerem pokazalo że swiruje jakiś wtryskiwacz podający, elektroniczny (nie znam się, ale mam zwykłe wtryski).

Nagrałem filmik minutowy (01:05) od 20sekundy słychać te nie równe, szarpiące obroty.

Pomożecie? :/

Oto linki:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

pepepe
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Co wpływa na wygląd zewnętrzny samochodu?
    Stylistykę samochodu kreują nie tylko względy estetyczne, ale i cała długa lista czynników wpływających na nasz portfel i bezpieczeństwo. Popularność samochodu w bardzo dużej mierze zależy od jego wyglądu. Stylistyka ...