Poczatki kariery- praca w serwisie samochodowym

16 Kwi 2010, 14:17

Witam, za 2 week koncze szkole (Technikum Samochodowe) i chcialbym podjac prace wlasnie w tym kierunku. Czy mozliwy jest start w serwisach (mialem juz praktyki praktyki miesieczne szkolne w Toyocie oraz miesieczne praktyki w niemczech wg. programu Europejskiego). Wiem ze napewno nie wezma praktykanta do takich salonow jak Audi czy BMW, ale sadze ze takie marki jak Opel, Fiat itd moze by wziely kogos. Czy ktos z was mial takie plany jak ja i wie jak to wyglada? Szukajac ofert to nigdy nie widzialem aby serwis pisal oferte pracy "przyjme praktykanta" to jak najlepiej dowiadywac sie czy jest mozliwosc takeigo zatrudnienia przez E-maila?? Mam nadzieje ze ktos mi pomoze, z gory dzieki za pomoc :]
biesiad2
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

16 Kwi 2010, 15:54

Przerabiałem ten temat,szukam pracy gdzieś od czerwca bo tak jak Ty też koncze szkołe za 2tygodnie a potem wiadomo matura i te sprawy,narazie gadałem ze znajomym który pracuje w warsztacie i miał spytać szefa no i już na drugi dzień miałem odp i mnie jako tako nie da rady przyjąć ponieważ koncze liceum profilowane ale jakbym skonczył normalnie technikum czy zawodówke o kierunku mechanicznym to nie ma sprawy,mam robote od zaraz bo wtedy przyjął by mnie na staż wiec myśle ze w jakimś warsztacie napewno znajdziesz jakąś robote a co do ASO to nie mam pojęcia ale wydaje mi sie że nic z tego.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Kwi 2010, 01:00

barol91 napisał(a):Przerabiałem ten temat,szukam pracy gdzieś od czerwca bo tak jak Ty też koncze szkołe za 2tygodnie a potem wiadomo matura i te sprawy,narazie gadałem ze znajomym który pracuje w warsztacie i miał spytać szefa no i już na drugi dzień miałem odp i mnie jako tako nie da rady przyjąć ponieważ koncze liceum profilowane ale jakbym skonczył normalnie technikum czy zawodówke o kierunku mechanicznym to nie ma sprawy,mam robote od zaraz bo wtedy przyjął by mnie na staż wiec myśle ze w jakimś warsztacie napewno znajdziesz jakąś robote a co do ASO to nie mam pojęcia ale wydaje mi sie że nic z tego.

Popracował byś na stażu 3-6miesięcy za 750 zł / msc. przy czym nie z kieszeni pracodawcy a PUPu, więc dla niego to czysta przyjemność wziąć takiego stażystę. Później pewnie byś poleciał na bruk, chyba, że pracodawca był by naprawdę w porządku i miał MIEJSCE pracy dla Ciebie to byś kontynuował pracę za jego wynagrodzenie. O ile z tym pierwszym może i by nie było problemów, o tyle z tym drugim (miejscem pracy) już ciężko.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

17 Kwi 2010, 09:43

No wiem i tu sie zgodze.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Kwi 2010, 20:54

po prostu spróbuj go szukać, może oni pana zatrudnić, ponieważ są świeże grad i to jest dobry początek ..
i życzę ci szczęścia. Mam nadzieję, że praca dla ciebie. :wink:
jeremiah
Nowicjusz

Miejscowość: Poland
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Night Power GP 2012 - Łomża
    Trzecia runda Night Power GP 2012 odbyła się w Łomży 18 sierpnia. Na ulicach miasta można było zobaczyć rzadko spotykane samochody, a ulica Spokojna zmieniła się w strefę streetracingu. Na NIGHT POWER Grand Prix w Łomży chyba ...