Mam działalność gosp., kupiłem samochód na umowę, no i sprzedałem - ale nie na fakturę vat marża, tylko na normalną umowę. Pytanie moje - czy tak można ? Jeśli tak można, to co tracę sprzedając normalnie na umowę ? Wiem, że kupujący traci bo musi zapłacić PCC, które ja już też zapłaciłem - no ale to jakby jego problem i tym się nie przejmuje. Pytanie moje - czy mogę w ten sposób handlować ? Kupować na umowę i sprzedawać, oczywiście płacąc podatek od różnicy.
Proszę o odp. z góry dzięki.
Oryginał dałem, ale spisałem umowę w 3 egzemplarzach z poprzednim właścicielem - więc mam jeszcze jeden A dowodu rej. nie wymieniałem. Też chciałem sprzedać na f-vat marża, jednak trafił się kupiec, któremu zależało żeby była umowa. Nie wnikam dlaczego - w każdym razie nie robiłem z tego tytułu problemu, ale teraz się zastanawiam czy wszystko jest ok.
10 najbezpieczniejszych samochodów - te modele koniecznie sprawdź! Przy podejmowaniu decyzji o zakupie nowego samochodu pod uwagę brane są różne kryteria. Cena, wyposażenie, opinia o marce są ważne, jednak często wpływ na ostateczną decyzję ma ocena bezpieczeństwa. Dzięki nowoczesnym ...
Renault City K-ZE - elektryczny model z segmentu A Renault City K-ZE. Jest to w pełni elektryczny samochód miejski, który należy do samochodów klasy A o stylistyce SUV. Będzie także sprzedawany na światowych rynkach. Poprzez światową premierę modelu Renault ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.