Mam działalność gosp., kupiłem samochód na umowę, no i sprzedałem - ale nie na fakturę vat marża, tylko na normalną umowę. Pytanie moje - czy tak można ? Jeśli tak można, to co tracę sprzedając normalnie na umowę ? Wiem, że kupujący traci bo musi zapłacić PCC, które ja już też zapłaciłem - no ale to jakby jego problem i tym się nie przejmuje. Pytanie moje - czy mogę w ten sposób handlować ? Kupować na umowę i sprzedawać, oczywiście płacąc podatek od różnicy.
Proszę o odp. z góry dzięki.
Oryginał dałem, ale spisałem umowę w 3 egzemplarzach z poprzednim właścicielem - więc mam jeszcze jeden A dowodu rej. nie wymieniałem. Też chciałem sprzedać na f-vat marża, jednak trafił się kupiec, któremu zależało żeby była umowa. Nie wnikam dlaczego - w każdym razie nie robiłem z tego tytułu problemu, ale teraz się zastanawiam czy wszystko jest ok.
Pięć milionów Audi ze stałym napędem na cztery koła: quattro Audi AG świętuje szczególny jubileusz – wyprodukowanie pięciu milionów samochodów z napędem quattro. Pięciomilionowy egzemplarz, to białe Audi A6 allroad 3.0 TDI , które zjechało z taśmy ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.