Początkujący Kierowca???

07 Mar 2012, 13:55

Mi tam listek by nie przeszkadzał... byłby przez jakiś czas a później można to zdjąć. Czytałem kilka wypowiedzi dotyczących tego tematu i się w zupełności zgodzę z tym że prawko powinno być dopiero od 21 roku życia. Statystyki policyjne wskazują właśnie że najwięcej wypadków spowodowanych jest przez ludzi w wieku 18-22 lata, w 2011 roku było 40 065 wypadków drogowych w których 4 189 zginęło a 49 501 zostało rannych a policja była wzywana 366 520 razy do kolizji drogowych. Jednym słowem nie jest dobrze dlatego też lepiej jak by to prawko było od 21 roku życia chociaż z drugiej strony nie każda nastoletnia osoba jest nie poważna.
Stworek
Początkujący

Miejscowość: Mława
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Silnik: 1.4 8v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

07 Mar 2012, 20:12

No dobra.. wiek jednak ma znaczenie. Ale moim zdaniem chodzi (przynajmniej, kiedy patrze na siebie) tylko o szybkość męczenia się. Pamiętam jeszcze, jak byłem gówniarzem w podstawówce, po zwykłej jeździe po parkingu strasznie mnie wszystko bolało i byłem spocony :D Teraz niby wszystko jest ok, ale po dłuższej jeździe (1,5 godziny bez przerwy) zaczynam robić coraz więcej błędów - jak to się może skończyć to sami już wiecie.
LOTnick
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: Ford Focus II 1.6 100KM

18 Mar 2012, 07:45

masz rację przyjacielu polaku :) na ból stóp podczas jazdy nie narzekam ale w moim przypadku bo dłuższej jeździe ok. 2 godzinnej ogarnia spanie :) wtedy nic innego....tylko kawa lub energy drink :)
i jedziemy dalej
Stworek
Początkujący

Miejscowość: Mława
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Silnik: 1.4 8v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Pogoń za najlepszymi czasami w symulatorze - Formuła E
    Dwaj kierowcy Audi: Daniel Abt i Lucas di Grassi, już 13 stycznia wystartują w trzeciej rundzie bieżącego sezonu Formuły E, która odbędzie się w Marakeszu, w Maroku. Jednak zanim zawodnicy staną na linii startu kolejnego ...