Podciśnienia, co z wężykami po usunięciu EGR - silnik ARL 1.9 TDI

13 Gru 2023, 14:45

Witam :D mam pytanie odnośnie wężyków podciśnienia w 1.9 tdi arl. Mianowicie usunąłem EGR i założyłem sztywny układ dolotowy z filtrem stożkowym. Usunięcie EGR sprawiło, że 2 zaworki były zbędne więc zostawiłem tylko jeden (N75). I tutaj pojawia się moje pytanie- co zrobic z wężykiem podciśnienia, który szedł do filtra powietrza? Zostawić go luzem (skracając i montując jakiś filtr żeby nie zasyfić zaworka) czy zaślepić? A może jest jakiś inny zaworek który powinienem zamontować i problem sam się rozwiąże? No i ostatnie pytanie to czy w komputerze powinienem wprowadzić jakieś zmiany?
Adkus
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimowe porządki w samochodzie
    Pierwsze opady śniegu, oblodzone ulice i chodniki oraz mroźne temperatury powinny być wyraźnym sygnałem dla kierowców, żeby przygotować samochód do zimy. Wymiana opon, sprawdzenie układu hamulcowego czy zaopatrzenie ...
    Powrót do przyszłości - Audi museum mobile
    Trzynaście pojazdów studyjnych i prototypów oraz trzy motocykle wyznaczające historię AUDI AG, znalazło się na nowej wystawie w Audi museum mobile w Ingolstadt. Zgodnie z tytułem wystawy "Powrót do przyszłości", ...