Podkarpacie / max 12k / 2 000 km/msc /gaz?

21 Cze 2018, 19:09

Szukam czegoś w podanej wyżej kwocie. Nie mam uprzedzeń co do marki, silnika itp.

Nadwozie jakie mnie interesuje to sedan/hatchback.

Miło by było gdyby auto miało instalację gazową.

Kwota max -12 k zł

Wiem, że jest masa takich pytań ale mam wrażenie, że na Podkarpaciu (Rzeszów + 50km) jest słabo z ofertą; ponadto mam pecha - ostatnie auto które kupiłem (za niewielkie pieniądze ale "z domu", od właściciela, padło po 2 m-cach i 5 k km).

Moje typy to Seaty, Skody, Fordy - ale tutaj zupełnie nie wiem jak patrzeć, żeby odsiać złom od czegoś wartego kupna...

Inne wymagania- klimatyzacja

Na szybko:[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

PS. Warto korzystać z usług sprawdzenia pojazdu oferowanych przez różne sieci "ekspertów samochodowych"? Ja sam nie mam pojęcia o samochodach, żadnego "szwagra" też nie mam...
therillion
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 06 2007
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Seat Ibiza ST
Silnik: 1.2
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

21 Cze 2018, 19:40

musisz sprawdzać na aukcjach czy jest zaznaczona opcja bezwypadkowy tu nie ma, bo i widać że z tyłu coś się działo przód troche słabo widoczny, zeby ocenić, aczkolwiek auto jest użytkowane dłuższy czas od właściciela w polsce więc dobry kierunek obrałeś i nie skreślał bym go, ale trzeba sprawdzić jak każde auto.
kurek0410
Początkujący

Prawo jazdy: 30 07 2008
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Seat toledo
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2004

08 Lip 2018, 10:15

Kolejne moje pomysły to zagazowane Peugoty, warto czy odpuścić:

[link do oferty na Olx wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ostatnio edytowany przez therillion, 08 Lip 2018, 10:56, edytowano w sumie 1 raz
therillion
Nowicjusz

08 Lip 2018, 10:25

therillion napisał(a):ostatnie auto które kupiłem (za niewielkie pieniądze ale "z domu", od właściciela, padło po 2 m-cach i 5 k km).

no właśnie tak wygląda zakup samochodów od prywatnych właścicieli z domu w Polsce...a tak psioczą na handlarzy.
A prywatny co robi? sprzedaje jak już zaczyna się sypać i ma połowę rzeczy do wymiany.
Klasyka w polsce, dlatego ja kupuję od właścicieli ale za granicą ... tam ktoś dbał i serwisował a sprzedaje bo kupił sobie nowe.

Przy takim kilometrażu to może diesel ?
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

08 Lip 2018, 10:59

andrewb25 napisał(a):Przy takim kilometrażu to może diesel ?

W większości to będą dojazdy do pracy - 70 km dziennie, po części w korkach, po części po wiejskich, krętych, drogach. Dlatego rozważam bardzo poważnie gaz...
therillion
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Akcja znicz 2017 i systemy bezpieczeństwa na drogach
    Na przełomie października i listopada, z powodu uroczystości Wszystkich Świętych, tradycyjnie już zwiększy się ilość samochodów na naszych drogach. Niestety, pomimo systematycznej poprawy bezpieczeństwa, Polska nadal ...