Podłączenie wzmacniacza samochodowego do głośników

17 Sty 2014, 18:02

W zakupionym aucie mam przeprowadzone trzy kable. Dwa z nich to czincze do wzmacniacza, a trzeci to zwykły kabelek, zasilanie prawdopodobnie.

I teraz mam problem. (1) Czincze jak podłączyć to proste rozwiązanie, lecz jak podłączyć resztę? Mam kolumnę estradową, która jest zakończona zwykłym kabelkiem z odsłoniętym drucikiem, bez żadnych czinczy, kostek, czy tym podobnego.
Chcę kupić taki wzmacniacz:Zdjęcie
Zdjęcie

(2) Na pierwszym zdjęciu widać, że podłączam czincze, lecz co to jest po lewej stronie opisane jako "HIGH_IN" z miejscem na kostkę?
Na drugim zdjęciu widać wejście na głośniki i zasilanie, lecz pojawia się tutaj problem. Do zestawu są takie kostki załączone:
Zdjęcie
(3) Jak widać każdy z nich ma wyprowadzone z kostki co najmniej trzy kabelki. A kabel od zasilania mam jeden wyprowadzony z auta, więc brakuje mi kabli od zasilania?
(4) A co z głośnikiem? W końcu ma dwa kabelki a z kostek wychodzą 4 kabelki. Wychodzi na to, że mogę do tego wzmacniacza podłączyć po dwa głośniki, czy znów czegoś nie rozumiem?

Proszę Was o pomoc, bo kompletnie się na tym nie znam.

PS w nawiasach oznaczyłem numery interesujących mnie pytań.
irask2
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 04 1990
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Fiat Punto II
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

17 Sty 2014, 19:28

Tutaj masz instrukcję do pobrania http://ferrosound.net/pl/p/Wzmacniacz-Voice-Kraft-VK-237/473 Przeczytaj i pytaj jak coś nie wiesz lub nie zrozumiesz.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna