REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
pocieszny napisał(a):proste dla Ciebie w hurcie cena jest zupełnie inna niż dla stałego klienta
warsztat narzucając czasem nawet 20% marży ma i tak zarobek na oleju![]()
pocieszny napisał(a):proste dla Ciebie w hurcie cena jest zupełnie inna niż dla stałego klienta
a co do podrabiania, to w zasadzie w 99% nie są oleje podrabiane, tylko w fabryce zchodzą z tej samej lini produkcyjnej co innetyle, na przykład Mobil1 i Lotos to ten sam olej
MajkPZM napisał(a):pocieszny napisał(a):proste dla Ciebie w hurcie cena jest zupełnie inna niż dla stałego klienta
a co do podrabiania, to w zasadzie w 99% nie są oleje podrabiane, tylko w fabryce zchodzą z tej samej lini produkcyjnej co innetyle, na przykład Mobil1 i Lotos to ten sam olej
To jest bzdura. Oleje są podbrabiane, w beczkach i w normalnych opakowaniach, niestety ale trzeba uwazać bo na prawde po zalaniu jakiegos dziadostwa mozna miec problemy. Ja wychodze z załozenia, ze na oleju nie ma co oszczędzac, i kupowac w pewnych miejsach a nie byle gdzie.
Ja osobiscie polecam Oleje Motul i Millers, chyba najwyzsza półka no i dodatkowo są to jedyne pełne syntetyczne oleje bazujace na estrach. Osobiscie odradzam Castrola wszelkiej masci...
pocieszny napisał(a):MajkPZM napisał(a):pocieszny napisał(a):proste dla Ciebie w hurcie cena jest zupełnie inna niż dla stałego klienta
To jest bzdura. Oleje są podbrabiane, w beczkach i w normalnych opakowaniach, niestety ale trzeba uwazać bo na prawde po zalaniu jakiegos dziadostwa mozna miec problemy. Ja wychodze z załozenia, ze na oleju nie ma co oszczędzac, i kupowac w pewnych miejsach a nie byle gdzie.
Ja osobiscie polecam Oleje Motul i Millers, chyba najwyzsza półka no i dodatkowo są to jedyne pełne syntetyczne oleje bazujace na estrach. Osobiscie odradzam Castrola wszelkiej masci...
w którym miejscu bzdura??
przejedź się do fabryki no Lotosu zobaczysz jakie beczki stoją pod linią produkcyjną obok siebie,
a olej w horcie dla stałego odbiorcy zawsze jest o wiele tańszy,
załózmy że ja moge mieć rabat wysokości 10% a kolega który ma warsztat ma rabat o wiele większy to chyba normalne, że hurtownia daje niższe ceny stałym klientomczasem kupując olej u niego mam lepszą cenę niż w hurtowni, pomimo że on narzuca swoją marżę na olej, prosta sprawa....