Podświetlenie deski w Landku Freelanderku

10 Sty 2009, 11:37

Witajcie!!!
Mam Ferdka z 99r diesla, który ma zielone podświetlenie deski, radia itp. i mam pytanko;
czy ktoś może wie jak wymienić to na żaróweczki w kolorze niebieskim???
Poprostu chciałbym mieć niebieskie podświetlenie.
Pozdrawiam!!!
passat1
Początkujący

10 Sty 2009, 13:49

swietny pomsł a ja bym wolał czerwone podswietlenie albo ladniepolaczone czerwone z zielonym
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

10 Sty 2009, 15:51

A JA TO MYśLE JAK TU ZROBIć W NIM CZARNY CAłY KOKPIT
radek5277
Początkujący

10 Sty 2009, 15:59

żaróweczki świeca na biało tylko pleksa przez które one świeca jest zielona
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

10 Sty 2009, 16:27

ok, ale jak się do tego wszystkiego dobrać???
Czy jak to wszystko porozbieram to można by wtedy ten plastik wywalić i powstawiać niebieskie żarówki zamiast tych białych???
Robił już ktoś taki numer?
passat1
Początkujący

10 Sty 2009, 17:01

ciężka sprawa zęby wymienić ten plastik jest on w środku wskaźników
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

10 Sty 2009, 21:07

Hej!
Passat1 gratuluje pomysłu, mam coś takiego w Fordzie (niebieskie :D ) fajnie wygląda, poszedłem do przodu i zrobiłem nawet podświetlenie nawiewów :lol:
Myślę że jak pozamieniasz żaróweczki na niebieskie Ledy to efekt będzie nie zadowalający. Moja propozycja to zakup djód+rezystorów (oczywiście sa na allegro) i zrobienie podświetlanych listew-cholernie mozolna praca ale warto. Jeśli jesteś zainteresowany to podaj maila bo chyba jeszcze gdzieś mam materiały "co i jak".
... byle do 15:00, byle do piątku ...
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: www

11 Sty 2009, 07:57

tarczki możesz wymienić na inny kolor kupują je na Alegro tylko wtedy każdy zegar będzie nierówno podświetlony jeśli sam będziesz ściągał wskazówki zegarów to na pewno uszkodzisz zegary trzeba to wiedzieć jak robić osie zegarów są wklejane Radzę nie kombinuj
fredas
Początkujący

11 Sty 2009, 09:40

Hubi,
Podaję mój adres: [email widoczny po zalogowaniu]
Będę wdzięczny za pomoc! Pozdrawiam!
passat1
Początkujący

11 Sty 2009, 09:52

Mam jescze jedno pytanko;
a co powiecie na temat tych tarcze indiglo, które tak mocno reklamują się na Allegro. Powiem, że wygląd mają piękny ale czy to faktycznie tak jest??? Czy ktoś takie u siebie montował???
passat1
Początkujący

11 Sty 2009, 10:42

Jak się komuś uda wyjąć te wskazówki i nie zepsuć zegarów to dajcie znać jak to zrobić.Ja kiedyś próbowałem ale stwierdziłem ,że jak wyrwie wskazówkę to chyba już się tego nie da złożyć ponownie więc przestałem.
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

Miejscowość: gdzieś na południu

11 Sty 2009, 18:26

MCARTUR napisał(a):Jak się komuś uda wyjąć te wskazówki i nie zepsuć zegarów to dajcie znać jak to zrobić.Ja kiedyś próbowałem ale stwierdziłem ,że jak wyrwie wskazówkę to chyba już się tego nie da złożyć ponownie więc przestałem.
- jedno pytanie o podświetlaniu , u mnie podświetlanie nie działa - od czego zacząć? - a potświetlenie stacyjki raz działa inym razem nie - podpowiedzcie jak naprawić , czy lepiej do elektryka?.
stanisław tołłoczko
Początkujący

Miejscowość: pomorze

11 Sty 2009, 18:57

stanisław tołłoczko,
nie działa w ogóle czy nie działa częściowo? Działało wcześniej czy nie?
passat1
Początkujący

11 Sty 2009, 20:40

Ja mam podobny problem.Wewnątrz są chyba 3 żaróweczki.Po boku oświetla ale środek ciemny.Jak sie do tego dobrać żeby nie popsuć roboty?
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

12 Sty 2009, 14:47

zginely mi namiary do gościa jest z Gliwic znalazłem go kiedyś na alegro w tej chwilijuż nie ma tego ogłoszenia [link do oferty na Allegro wygasł] robi dość estetycznie jak oryginał z wyglądu gorzej z podświetlaniem tak jak pisałem wcześniej różne kolory Wskazówki ja zdejmuję nigdy nie ma pewności że się nie zepsuje trzeba wykręcać w przeciwnym kierunku nie radzę próbować jak nie masz drugiego licznika --pierwszy raz
fredas
Początkujący