L R Freelander - Pokrowce i dodatki

28 Sty 2009, 21:29

Panowie jakie macie pokrowce na siedzeniach, interesuje mnie wersja 5 drzwiowa. Z jakich innych marek można podebrać? Szukam czegoś fajnego, na allegro jest tego 1433 i dostaję oczopląsu.

Zakładam ten temat ponieważ myślę że dobrze byłoby mieć miejsce na forum w którym będziemy pisać o upiększaniu względnie usprawnianiu naszych Frelków.
... byle do 15:00, byle do piątku ...
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: www

29 Sty 2009, 00:25

Dobry temat.Sam szukam bo nie mam żadnych ,trafiłem kiedyś na allegro ciekawe pokrowce z alcantary ale gość nie chciał napisać jakie są wymiary a bez tego nie ma co kupować .Były kiedyś niby oryginalne do LR ale jak to zwykle bywa cena 5 razy wyższa no bo to przecież do LR a wyglądały jak z plastiku .Jak trafisz coś przyzwoitego daj znać .
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

Miejscowość: gdzieś na południu

29 Sty 2009, 11:39

witam
ja również poszukuję pokrowców, na razie zrobiłem rozeznanie po hipermarketach szukając w myśl, że "może akurat coś fajnego trafię" :) spośród uniwersalnych, ale nie trafiłem na nic ciekawego..jak coś znajdę to się odezwę
scooter83
Nowicjusz

Miejscowość: z pracy

29 Sty 2009, 17:17

no pokrowce potrzebna rzecz w naszych autkach bo fotele tak sie szybko brudza ze szok.
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

29 Sty 2009, 18:17

MCARTUR napisał(a):...trafiłem kiedyś na allegro ciekawe pokrowce z alcantary ale gość nie chciał napisać jakie są wymiary...

Witajcie!
MCARTUR ja też na niego trafiłem, też prosiłem o odp. jak mają sie do Frelusia a on mi na to ze trzeba dokładnie zobaczyć na aukcji. - Stracił klienta bo byłem w stanie zrezygnować z tylnego podłokietnika nawet dzielonych tylnych siedzeń.
Przeglądajcie uważnie towary bo jest na alle... pokrowiec z tkaniny imitującej skórę za coś ponad 6dych, a u nas w biedronce identyczny 32zł :?
Piszcie jak coś namieżycie.
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

29 Sty 2009, 18:52

W tesko w Zielonej Górze były maty pod pokrowiec które podgrzewają zadki.Nie trzeba mieć podgrzewanych siedzeń tyko matę(3 stopnie regulacji) i pokrowiec który można dokupić nie daleko w sklepie.Mata kosztowała chyba 25zł a jak pytałem o pokrowiec to 59,99 w sklepie.Oczywiście nieoryginalny tylko jakaś wygodna podróba(na wszystkie siedzenia).
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

29 Sty 2009, 21:25

może ktoś skorzysta z tego kontaktu, pokrowce wyglądają b.solidnie

http://www.rayo4x4.pl/sklep/?p=p_336&iPage=1
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

29 Sty 2009, 22:21

Oczywiście wyglądają solidnie, ale bardziej solidniejsza wydaje się być cena :shock:
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

29 Sty 2009, 22:59

Dzięki za podpowiedż w sprawie pokrowców z codury mam zamiar kupić ten materiał i uszyć na przednie fotele bo skóra mi się bardzo niszczy Znalazłem gdzie kupić ten materiał .Podaję jeśli kogoś interesuje zakup stronkę http://www.hurtowniatapicerska.pl/p,pl, ... a+600.html Za uszycie na wymiar solidnie z emblematem Land Rover kolega powiedział mi 8- dych
fredas
Początkujący

30 Sty 2009, 21:58

fredas widziałem to ogłoszenie tylko,że zastanawiałem się nad zakupem u nich alcantary ,nie zwróciłem uwagi na tą tkaninę o której piszesz wydaje się być solidniejsza .Trzeba chyba rozważyc możliwość zakupu materiały i uszycie pokrowców na wymiar.
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

Miejscowość: gdzieś na południu

30 Sty 2009, 23:00

mnie alkantra nie pasuje mam siedzenia ze skóry i nie chcę żeby się ona wycierała od mojego roboczego ubrania
fredas
Początkujący

02 Lut 2009, 23:03

Panowie nie lepiej skorek na Allegro sprawdzic?Nie durze koszta i lepszy wyglad ja kupilem za 1100zl razem z boczkami super polecam
przemus30
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Drammen Norwegia

05 Lut 2009, 21:05

fredas napisał(a):Dzięki za podpowiedż w sprawie pokrowców z codury mam zamiar kupić ten materiał i uszyć na przednie fotele bo skóra mi się bardzo niszczy Znalazłem gdzie kupić ten materiał .Podaję jeśli kogoś interesuje zakup stronkę http://www.hurtowniatapicerska.pl/p,pl, ... a+600.html Za uszycie na wymiar solidnie z emblematem Land Rover kolega powiedział mi 8- dych
- podaj adres - namiary na gościa za 8-dych /za szycie/.
stanisław tołłoczko
Początkujący

Miejscowość: pomorze

08 Lut 2009, 17:34

Jak ma to ktoś obszyte to dajcie fote- zobaczymy jak wyszło.
passat1
Początkujący

04 Maj 2009, 14:58

pojawiły sie teraz na alle.. jakieś pokrowce do 4x4
boryś
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice