Ich trwałość zależy od tego jak było eksploatowane auto bo to ma największy wpływ na ich wytrzymałość. Takie zawieszenia prawidłowo eksploatowane w normalnych warunkach powinny spokojnie wytrzymać 200+tkm nawet i myślę że 300tkm. Wiek ma tu też spore znaczenie i można przyjąć że jeżeli masz mniejszy przebieg niż podałem i auto nie przekroczyło 10 lat to szansa na awarię jest bardzo niska.
Najszybciej z tego co wiem zużywa się takie zawieszenie w którym często zmieniasz znacznie obciążenie. Przy takiej eksploatacji najczęściej siada kompresor.
Niekorzystny wpływ na to zawieszenie mają długotrwałe postoje samochodu. Warto raz w roku obejrzeć zawieszenie, miechy i ogólnie przewody od niego czyli zrobić taki przegląd bo im wcześniej wychwycimy jakiś problem tym szybciej i często mniejszymi kosztami jesteśmy w stanie zapobiec poważnej awarii.
Dobrze też jest pozwolić raz na jakiś czas zawieszeniu popracować w skrajnych pozycjach czyli opuścić je na min. i podnieść na maksa.
Mając na uwadze twoje auto myślę, że jeszcze możesz być przez kilka lat spokojny o swoje zawieszenie