Podwyższone autko

15 Kwi 2009, 20:13

Witam, przymierzam się powoli do wymiany samochodu. Szukam samochodu o podwyższonym/wzmocnionym podwoziu typu Volvo Cross Country, Octavia Scout, Audi All Road. Jakie są jeszcze samochody tego typu? Mi nic nie przychodzi do głowy. Mieszkam pod miastem i coś wzmocnionego jest pożądane (rozważam również samochody typu Toyota Rav4, Honda CRV ale to osobny temat.)

Rodacy pomocy :)

P.S. Jeśli powinienem ta wiadomość zamieścić w dziale terenowe/pick-upy/ 4x4 to sorki i proszę Admina o przeniesienie.
rafalt77
Nowicjusz

15 Kwi 2009, 20:23

a do jakiej kwoty? bo jesli dysponujesz dosc spora gotówka to ja od siebie dodam o tej puli X3 lub X5
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

15 Kwi 2009, 20:32

tak, to istotna informacja, myślę że ok 40 tys.
rafalt77
Nowicjusz

15 Kwi 2009, 20:44

Ja bym wziął XC70 ale do tej kwoty trudno będzie o diesla. Raczej tylko benzynki 2.5T. A Octavii to może tak nie wypada porównywać do Volvo i Audi :D Jak byś jeszcze dołożył pare tyś. to by sie moze znalazło fajną Vitarke w nowej budzie. też bardzo fajne autko.
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

15 Kwi 2009, 20:51

Vitara też jest rozważana, ale to już kategoria Rav4 i CRV..., obecnie chcę się dowiedzieć jakie są jeszcze samochody "normalne" o wzmocnionym nadwoziu.
rafalt77
Nowicjusz

15 Kwi 2009, 21:18

No jest jeszcze subaru outback, ewentualnie forester. Ale ten pierwszy żeby był w nowej budzie to trzeba wydać z 50tys. chyba.
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

15 Kwi 2009, 21:57

Panie najpierw Pan sprecyzuj do czego ma być to auto to wtedy pomożemy...
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

16 Kwi 2009, 17:24

Tak jak na wstępie, zaznaczyłem mieszkam pod miastem i szukam autka, które poradzi sobie z lokalnymi nieutwardzonymi drogami i asfaltowym "szrotem" - dziura (łata) na dziurze (łacie) dziurą (łatą) pogania.
rafalt77
Nowicjusz

17 Kwi 2009, 14:11

to bierz byle co wg uznania co jest podwyższone, każdy z tych samochodów jest odpowiedni na szutry i drogi o jakich pisałeś.

Ja bym sie osobiście zastanowił na rav4, albo hondą CRV
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

17 Kwi 2009, 14:18

Ja bym rozejrzał się za jakąś Vitarą...
KIA Sportage 2,0 DOHC Custom
:mrgreen:
KIłA? To się podobno da wyleczyć...
leon zet
Vany | SUVy
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wyszków i okolice

17 Kwi 2009, 16:01

albo i vitarę też niezły pomysł
ps słyszałeś Leon o podatkach które mają nadejść z PO?
bo ja cały dzień zbulwersowany jestem ...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

17 Kwi 2009, 16:39

Ja się przymierzam do leasingu dupowoza z kratką...
I jak przeczytałem wczoraj co te sukinsyny próbują wykombinować w sprawie VAT-u to mnie krew nagła zalała... :evil:
Rano doczytałem o tym kretyńskim podatku ekologicznym...

A dzisiaj przyszedł do mnie kumpel kandydujący do europarlamentu z ramienia PO... PO POparcie i POdpis przyszedł...

:evil:

ch...a - oni wzyscy powinni zażywać węgiel leczniczy z espumisanem aby mogli się swobodnie wypierdzieć. Bo inaczej - jak to mawia kolega z innego forum - "nie puszczone bąki unoszą się do głowy i stąd sie biorą POsrane POmysły"

No
:evil:
KIA Sportage 2,0 DOHC Custom
KIłA? To się podobno da wyleczyć...
leon zet
Vany | SUVy
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wyszków i okolice

17 Kwi 2009, 17:19

dokładnie się z Tobą zgadzam, jak chcesz poznać cała moją opinię na ten temat to looknij tu rzad-zlupi-wlascicieli-starych-samochodow-vt19070.htm

POsrani...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika