Pogiąłem progi

22 Lut 2022, 13:39

Witam ponownie. Zmieniałem koło pierwszy raz i oczywiście lewarek podstawiłem nie tam gdzie trzeba, bo na progu :/ . Wrzucam zdjęcia, trochę słabo na nich są widoczne te wygięcia. Czy coś z tym robić, żeby nie zaczęło gnić. Niby nie widać żadnych dziur, niby. Blacharz to pewnie by zrobił, zapewne tak, że wytnie ten kawałek, wstawi nowy, żeby jak najwięcej wyszło kasy. Pogiąłem progi Pogiąłem progi Pogiąłem progi Pogiąłem progi Pogiąłem progi Pogiąłem progi
Bialas55
Początkujący

Zdjęcia: 10

22 Lut 2022, 14:22

Z zewnątrz ten zagięty próg mocno widać?

Najlepiej widzę to na ostatnim zdjęciu i myślę, że tu wystarczyło by go wyciągnąć żeby wrócił na swoje miejsce.

Lewarek podkładasz pod ten rant gdzie masz takie specjalnie zaznaczone miejsce. Powinno być też widać tam wzmocnienie jak się dobrze przyjrzysz.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

22 Lut 2022, 19:43

Z zewnątrz odrobinę widać na tym łączeniu z drzwiami. Mam instrukcję do fiesty i właśnie pod ten rant się podkłada. Mechanicy takie coś robią, czy koniecznie do blacharza?
Bialas55
Początkujący

22 Lut 2022, 19:57

Bialas55 napisał(a):Mam instrukcję do fiesty i właśnie pod ten rant się podkłada
Podłożyłeś go za płytko i pewnie dlatego próg został zagięty.
Bialas55 napisał(a):Mechanicy takie coś robią, czy koniecznie do blacharza
Nie wiem czy się bawią w takie rzeczy. Tu chyba najlepiej do kogoś kto zajmuje się typowo wyciąganiem wgnieceń lub typowo do blacharza.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

22 Lut 2022, 20:04

Tylko blacharz ale nie zawracał bym sobie głowy, zabezpieczyć tylko i zapomnieć
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

22 Lut 2022, 20:24

Jak i czym zabezpieczyć?
Bialas55
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda3 hatchback
    Nowa Mazda3 hatchback zadebiutowała 26 czerwca równocześnie w kilku miejscach na całym świecie. Tysiące dziennikarzy, blogerów i przedstawicieli mediów społecznościowych wzięło udział w szeregu uroczystych ...

22 Lut 2022, 21:44

posklepuj to młotkiem żeby było w jednej części, zabezpieczyć możesz np masą uszczelniającą, nawet poliuretanową w kolorze szarym, rozprowadzasz pędzelkiem aby to dobrze uszczelnić i tyle
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

23 Lut 2022, 07:17

Dobra, a jak się tam dostać. Gdzie i co trzeba odkręcić? Chyba za trudne na moje umiejętności.
Bialas55
Początkujący

23 Lut 2022, 09:18

No to jedz do blacharza niech Ci to tylko zabezpieczy i tyle. Nie warto się pchać w naprawy blacharskie przy starym gruzie
Kao
Moderator
Awatar użytkownika