Pojemny i wygodny samochód do 70 tyś

08 Lut 2016, 09:50

dragon napisał(a):
dzida napisał(a):
dragon napisał(a):Lexus niestety ale odpada, za 2007 rok nie zapłacę 70 tys

idiotyczne podejście do rocznika - będziesz się nim chwalić czy co?
Auto trzyma cenę, bo jest po prostu dobre. W przypadku konkurencyjnego BMW X5 czy Audi Q7 już tak z trwałością różowo nie jest i widać to w cenach

\ Tym samochodem nie będę jeździł krócej niż 5 lat. Najpierw pomyśl zanim coś napiszesz.

Dalej nie rozumiem, co z tego że masz zamiar jeździć 5 lat?
Dopamine
Aktywny

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Elise k20z4 in progress
Silnik: K20Z4
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

08 Lut 2016, 10:20

dzida napisał(a):SIlnik 2,3 Mazdy miał jakieś problemy olejowe.

Ale te bez T. :ok:

dragon napisał(a):Nie, nie będę się nim chwalił po prostu chcę mieć w miarę świeży samochód

To ja proponuje dacie sandero z 2016r. ewentualnie inną dacie :D

P.S.

Jeżdżę starym gs mk2 V8 2001 właściciel tego lexa posiada subaru forester 2012/13r i jak to jest że po przesiadce do tego subaraka zbiera go na wymioty a razem z końcem leasigu subaraczek będzie miał powiedziane papa...
I jako ciekawostka właściciel subaraczka lubi 4x4 to taki ma szacun do nowszego subcia że kupił Landcruisera z 2005r.

I żeby nie było subi kosztował prawie 120k i był kupiony nowy w ASO.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

08 Lut 2016, 11:14

dragon napisał(a):Najpierw pomyśl zanim coś napiszesz.

pomyślałem i uwierz, nie jesteś tutaj jedyny z takim błędnym podejściem - jeździmy stanem/modelem, a nie rocznikiem czy przebiegiem
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

08 Lut 2016, 15:36

A więc będę decydował się na volvo. Tym co pomogli dzięki. Pozdrawiam i kończę temat.
dragon
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 05 2008
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo XC70 Toyota Celica 2003
Silnik: 3.2 238km/ 1.8 192km
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2009

08 Lut 2016, 23:43

Nie wiem jakie masz zdolności mechaniczne ale przy zakupie XC70 za granicą jak i zresztą w PL nie odważyłbym się sfinalizować transakcji bez wizyty w ASO. Skrzynia, silnik, przeniesienie napędu to podstawy do sprawdzenia, ewentualny remont może być kosztowny. Uważaj też na auta ściągane z USA, sporo ich jest w Europie. Ja bym szukał krajowego.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    XIX Moto-Piknik NO LIMIT OLSZTYN 2013 / relacja
    Moto-Piknik na lotnisku w Dajtkach już za nami i śmiało możemy stwierdzić że kolejną edycję zaliczamy do udanych. Jest to wyjątkowa impreza w skali regionu i Polski. Nie często możemy zobaczyć tyle obliczy motoryzacji w jednym ...