Pokaż mi swój samochód,a powiem ci kim jesteś...

17 Lis 2009, 15:15

Pokaż mi swój samochód,a powiem ci kim jesteś...
Zgadzacie się z tym?

Od razu powiem,że nie chodzi mi tylko o porządek w aucie.Mam również na myśli to,czy samochód którym pan jezdzi,jest unaocznieniem światu jego statusu materialnego. Czy zawsze tak jest ,że ktoś z pokaznym portfelem zasuwa limuzyną czy fajnym SUV-em..?
Może są tacy co się "maskują" albo limuzyna jest mu nie potrzebna do zaistnienia wśród społeczności rodziny lub sąsiadów..? Jak sądzicie? Czy jest jakaś reguła którą kierują się Polacy? Czy w Europie jest tak samo?

I wracając do pierwszego nurtu pytania...Czy jak zobaczycie tłustą wyślizganą tapicerkę,popielniczkę z której kipią niedopałki,dwa wiadra piachu rozrzucone na dywanikach,to świadczy to w jakikolwiek sposób o pięknej 40-latce,z tynkiem i ciuchami z oryginalnymi metkami oraz zapachem G.Sabatini,która z tego chlewu właśnie wysiadła..?
I kolejny przyziemny aspekt tego problemu,może cenny dla szukających i oglądających samochody na sprzedaż... Czy stan utrzymania czystości,estetyki w aucie,powinien sugerować ewentualnemu kupującemu jak właściciel dbał o stronę techniczną pojazdu ??? Czy wiarygodnym jest sprzedający pan,który ma w aucie śmietnik i brud,gdy mówi że wszystko w aucie jest wymienione (olej,rozrząd itp) tylko "wsiadać i jechać..! "
Zapraszam do dyskusji i może ktoś napisze coś jak sam kupował auto i czy się z takimi lub podobnymi sytuacjami spotkał.
:smile:
Ostatnio edytowany przez artur73, 21 Lis 2009, 14:45, edytowano w sumie 1 raz
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Nie blokuj skrzyżowania i pasów
    Skrzyżowanie zablokowane przez samochód, który nie zdążył przez nie przejechać np. przed zmianą świateł, to częsty widok. Perspektywa mandatu nie zawsze wystarczy, by zapobiegać takim zachowaniom kierowców. ...