Polećcie samochód z dużymi szybami i dużym bagażnikiem

28 Wrz 2020, 15:04

Wszystkie nowe modele od ok 2017+
mają maleńkie szyby szczególnie z tyłu gdzie zaczynają się dopiero od szyji pasażera i aby cokolwiek zobaczyć trzeba się nieźle wychylac :/ :/ poza tym przez te mikro-szyby wpada mało światła, co to za polityka tych nowych samochodów że robią takie badziewiarskie male szybki szczególnie z tylu!? :/ :/ :/ czy istnieje jakiś model samochodu gdzie te szyby są rzeczywiście duże i wysoko się siedzi aby szyba zaczynala się jak w busie czyli na pasie a nie na szyji?? Ewentualnie czy istnieje ok.20cm siedzisko dla dorosłego aby w miarę dobrze widzieć przez szybę? Szukanie nowego auta o tych parametrach chyba jest nie możliwe-wszystkie szyby w nowych sztukach zaczynają się od szyji :sly: :sly:
Szukajka
Obserwowany

28 Wrz 2020, 19:51

kango, caddy, berlingo, partner itp.
aeaa
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 06 1997
Typ: Inny

28 Wrz 2020, 20:58

Outlander :mrgreen: Duże szyby i lusterka, bagażnik też spory, a i w kabinie przestronnie.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

29 Wrz 2020, 18:29

Myślę, że wiele SUVów spełni twoje wymagania, tak jak wyżej kolega powiedział, outlander będzie fajnym wyborem :) Też jestem fanem większych szyb.
malmon3
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hamowanie awaryjnie na zakręcie
    Jak hamować awaryjnie na łuku? Prawidłowe pokonanie zakrętu wymaga od kierowcy oceny stanu nawierzchni, dobrania optymalnej prędkości oraz obrania odpowiedniego toru jazdy. Łuk jest niebezpiecznym miejscem hamowania awaryjnego, ...