Raziel11 napisał(a):jesli zalezy Ci na sprawnym wyprzedzaniu to raczej odpusc wysokoobrotowe silniki hondy, albo conajmniej przejedz sie tym i zobacz czy Ci pasuje, niska awaryjnosc i dobre prowadzenie to plusy ep3 ale zbyt szybkie to auto nie jest bo na trasie ciezko bedzie Ci wyprzedzic jakiegokolwiek turbodiesla
na twoim miejscu poszukal bym czegos z 1.8T na pokladzie, w tej cenie masz szanse znalezc cos dobrze rokujacego na przyszlosc, jakos mega awaryjne tez nie sa, podcisnienia i ew turbo, n75, odma to ogarnie srednio rozgarniety mechanik ktory ma cos pojecia o vagu.
buda do wyboru do koloru, osobiscie szedl bym w Leona 1M przynajmniej bedzie mniej oklepany niz setny golf na ulicy, a jak raz przejedziesz sie turbo to nie bedziesz chcial juz wolnossacej kosiarki
Zdaję sobie sprawę, że do jazdy na co dzień taka kosiara będzie gorsza niż turbo, bo przecież nie będę ciągle jej piłował, żeby to jechało. Brałem pod uwagę też Corollę TS lub Celicę VII 1.8 192KM, ale właściwości jezdne i silnik przemawiają jednak na korzyść Civica.
1.8T znam, ale tak szczerze to żaden samochód z tym silnikiem mi nie odpowiada - jakoś kompletnie mnie nie pociągają Leony, A3, Golfy, Octavie itd.
demirbiras napisał(a):może Renault Megane II Sport ?
O tym nie myślałem, bo wersja cywilna mi się średnio podoba, ale ta RS całkiem fajnie się prezentuje. Nie wiem tylko czy zmieszczę się w budżecie.
A ktoś miał może styczność z fiatowskim 1.4 Tjet? Abartha Punto pewnie ciężko będzie znaleźć w dobrym stanie, ale Punto albo Afy MiTo są tanie, a silnik ma potencjał i zrobienie 200+ KM do jazdy na co dzień nie powinno być trudne ani zbyt kosztowne. W razie potrzeby wrzucić zawieszenie gwintowane, lepsze hamulce i pewnie też by było trochę frajdy, a eksploatacja powinna być zdecydowanie tańsza - zarówno pod względem spalania i kosztu części.