Polerowanie auta

25 Lip 2010, 23:14

witam.
Interesuje mnie w jaki sposob mozna odzyskac oryginalny kolor auta. W srodku, w miejscach gdzie nie dociera tyle swiatla, jest ladna i zywa czerwien, a od zewnatrz jest caly jakby wyblakly.
Czy da sie to jakos wypolerowac albo cos zrobic? Jesli tak to jak i czym?

Pozdrawiam.
kiler69
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

25 Lip 2010, 23:42

kup sobie paste k2 tempo za kilka zł
jakis szampon samochodowy moze byc np autoland za kilka zł
umyj auto
a potem nałóż paste tempo i poleruj. recznie nic nie uszkodzisz ale sie nameczysz ;)
tomek799
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

30 Lip 2010, 02:21

Tomek799 ma racje K2 Tempo i po sprawie wiem bo sam polerowalem ta pasta swojego tikacza.Troche rece bolaly ale warto bylo :wink:
kielon91
Nowicjusz

Miejscowość: Kędzierzyn-Koźle

04 Sie 2010, 19:15

Dokładnie jak mówią koledzy. K2 Tempo, mikrowłókno i po uprzednim umyciu auta polerowanie. Zmatowiała warstwa lakieru zostanie usunięta i auto odzyska blask. Należy pamiętać, żeby nakładać pastę tylko na taką powierzchnię, którą możemy od razu spolerować, a cały zabieg należy przeprowadzić w cieniu.
K2
Początkujący

Miejscowość: Ostrów Wielkopolski

12 Sie 2010, 17:14

Witam . Mam małe pytanie. Chce wypolerować samochód (14 letni) pastą tempo (ręczna polerka) i zastanawiam sie czy po polerce nakładać jakies woski ,mleczka -( chce żeby autko lśniło ) dla lepszego efektu i ochrony lakieru ???
Ewentualnie jaki wosk użyć lub może jakies inne preparaty mniej czasochłonne macie ???. Prosze o rady

Interesuje mnie tylko polerowanie ręcznie ....
Etnavo
Nowicjusz

Miejscowość: Jarosław

30 Lis 2010, 10:18

Wspomniana pasta Tempo to nie jest najlepszy pomysł. polecam do poczytania Poradnik o polerowaniu lakieru . Jest dokładna instrukcja opisana krok po kroku jak najlepiej polerować lakier.
Ostatnio edytowany przez Detailer, 01 Gru 2010, 00:25, edytowano w sumie 1 raz
Detailer
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...