Policyjne cwaniaki

07 Lip 2016, 08:13

Nigdy nie spokałem się z tego typu akcjami. Że niby na jakiej podstawie mandat mogą wystawić? Zmierzą odległość?
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra

07 Lip 2016, 09:49

zachary napisał(a):Że niby na jakiej podstawie mandat mogą wystawić?

No właśnie podstawy do czegoś takiego nie ma. Liczą pewnie raczej na zestresowanie kierowcy, który zdenerwowany przyjmie mandat i tyle...
Dlatego podczas rozmowy z policją przede wszystkim należy zachować spokój :naughty:
Ubea
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
Paliwo: Benzyna

08 Lip 2016, 09:57

Trzeba zachować spokój, ale też trzeba znać swoje prawa, żeby nawet w zdenerwowaniu umiec się broni. Dlatego dobrze, że poruszamy takie tematy :)
Vailant
Nowicjusz

Auto: nie mam

20 Lip 2016, 10:31

Trochę nie rozumiem, jakie mają podstawy do postawienia mandatu w ten sposób. Tak samo mogli by cykać foty na różnych odcinakach drogi i obliczając średnią wysyłać mandaty, gdyby okazała się zbyt wysoka.... bezsensu
kamaMa
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 09 1982
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiat 500
Silnik: 1.0 TwinAir Turbo
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

20 Lip 2016, 10:47

kamaMa napisał(a):Trochę nie rozumiem, jakie mają podstawy do postawienia mandatu w ten sposób.

Podstawy do wystawienia mandatu w taki sposób nie ma. Ale zdenerwowany kierowca różne rzeczy przyjmie. Dlatego piszemy o tym, by kierowcy nie łapali się w taką pułapkę :wink:
Ubea
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

26 Sie 2016, 08:37

Też tak uważam! Nie trzeba kozaczyć bo wiadomo, że oni i tak w początkowej fazie wygrają, ale spokojnie poczytać, dowiedzieć się o podsawowych prawach i wtedy będzie gites.
Draningkiss
Nowicjusz

Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Audi A4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept X1 2008
    W przypadku BMW Concept X1 projektanci zawarli klasyczne cechy i język stylistyczny modeli BMW X w pojeździe nowej klasy. Wyrafinowanie, zwinność, wszechstronność i jakość premium – wszystko to zostało odzwierciedlone ...
    Legalizacja butli LPG
    Zbiorniki montowane w instalacjach gazowych w Polsce posiadają 10 letnią ważność badania. Po tym okresie należy dokonać legalizacji lub wymiany zbiornika na nowy. Maksymalny okres użytkowania butli to 20 lat, chyba że dokument ...

20 Paź 2016, 13:58

Mnie ostatnio zdziwiło, jade za policją koło 50/km nagle oni hamują i jadą z 30km/h a ja tak za nimi :D chociaż i tak niedługo bo później skręciłam ale nie wiem co chcieli tym osiągnąć, w każdym bądź razie nic przednimi nie jechało.
karolina1994
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 12 2015
Auto: Renault Laguna II
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001