Polo i Aluski 15"

12 Kwi 2009, 22:50

Witam mam malutki problem wynikający z mojej nie wiedzy.. a mianowicie kupilem sobie alumki 15" na oponach 185/65, i chaczyły mi o róg przedniego zderzaka i nie wiem cyz jest to wina ze opona jest za wysoka? Chciałbym wiedzieć jaka opone musze kupić zeby nic nie chaczyło i czy wogólem podejda do mojej Polóweczki tak duże alumki.
Z góry dziekuje i pozdrawiam :-)
polo
0stap
Nowicjusz

Miejscowość: Zabrze

13 Kwi 2009, 06:32

Podejdą tylko musisz kupić opony z mniejszym profilem.
mianowicie np. 185/55 R15 powinno wystarczyć.
stasiowski121

13 Kwi 2009, 10:21

a np 195/50? czy nie ryzykować w szersze?
polo
0stap
Nowicjusz

13 Kwi 2009, 19:36

Zaryzykować możesz ale licz się z tym że spalanie będzie większe ale i trzymanie na drodze będzie lepsze.
Poza tym obawiam się trochę co do tego że przy maksymalnym skręcie będą zahaczały o elementy nadwozia.
Ale zaryzykować możesz, jak Ci się uda a na spalaniu Ci bardzo nie zależy to kup, załóż jak się zdadzą i nie będą zahaczać o nic przy skręcie to będzie extra a jak nie to opchniesz komuś :D
stasiowski121

13 Kwi 2009, 21:46

na spalaniu mi nie zależy, wiec kupie lepiej te 185 :D bez ryzyka
Dziekuje bardzo za odp pozdrawiam :o)
polo
0stap
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Jak działa skrzynia biegów MMT w Toyotach?
    Skrzynia biegów MMT Toyoty jest dostępna w modelach Aygo, Yaris, Corolla, Corolla Verso, Auris i nie należy jej mylić z automatyczną skrzynią biegów, która jest oferowana na rynku północnoamerykańskim ...