Polo, ibiza, i30. Auto do 26000zł które??

05 Maj 2017, 12:50

Nie wiem jak w przypadku i30, ale w przypadku samochodów z koncernu VAG (Ibiza, Polo) jeśli auto było za granicą serwisowane w ASO to możesz sprawdzić jego historię w krajowym ASO, w innym wypadku nie ma takiej możliwości.
Sprowadzane auta najczęściej mają za sobą jakieś przygody albo cofnięte liczniki - w przeciwnym przypadku trudno na nich zarobić, bo z reguły są droższe niż krajówki.
Szkoda, że jesteś z zachodniopomorskiego, bo znany mi handlarz z woj. śląskiego (rodzice moderatora mike'a też kupili od niego kiedyś samochód) ma ciekawą Ibizę do sprzedania:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

05 Maj 2017, 13:21

"dzida" z żarówkami to wiem co się dzieje. Stary temat z tym problemem. Za duże napięcie dostają. Z tego co wiem to można kupić kable oporowe albo poradzić sobie w inny sposób i odpalać auto z załączonymi już światłami :) A co do tego porównania to sam widzisz jaki łączny koszt eksploatacji i części ma i30. O wiele niższy niż reszta. A osiągi? Słuchaj mi nie zależy na tym aby miało przyspieszenie w granicach 9-10s. Wystarczy mi te 11s. Nie zależy mi na prędkości max 205km/h. Wystarczy mi te 192km/h. I tak nie będę rozwijał takich prędkości. Poza tym przesiadam się z Ibizy która miała silnik 1,2 3-cylindrowy 64KM więc.....i tak wielki skok będzie.

"łysy" Piękna ta Ibizka. I jeszcze 1,6....Fajne autko tylko szkoda że tak daleko. Wiem że ryzyko dużo się zwiększa jeśli auto jest sprowadzone tym bardziej że ceny tych aut są naprawdę niskie w porównaniu z krajowymi. Patrząc na rynek niemieckich aut używanych (całych oczywiście :) ) to ceny podobne są do naszych krajowych więc nikomu by się nie opłacało ściągać takiego auta, robić opłaty cła itp. i jeszcze wystawić za mniej niż jest warte....Trzeba uważać. A ten twój handlarz sprowadza bite auta i je robi czy jak?
Piotr696
Nowicjusz

Auto: nie mam

05 Maj 2017, 13:53

Zobaczcie swoim wprawnym okiem takie ogłoszenie. Niezłe wyposażenie nawet ma to autko. Ale nie tylko na tym mi zależy bo nie będę jeździł wyposażeniem :) Czy warto się tym zainteresować? Cena za to auto jest dość niska ale jeśli miałbym możliwość pojechania i sprawdzenia na dobrej stacji diagnostycznej to czy mogę być wtedy pewny tego auta? Czy mechanik który by się może wybrał ze mną mógłby mi dać pewność zakupu?

[link do oferty na Olx wygasł]
Piotr696
Nowicjusz

Auto: nie mam

05 Maj 2017, 13:59

Po zdjęciach nie widać nic złego także stacja + Twój mechanik powinny rozwiać wątpliwości
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

05 Maj 2017, 14:08

Piotr696 napisał(a):A ten twój handlarz sprowadza bite auta i je robi czy jak?

Sprowadza je w całości, ma swoje źródła, często też korzysta z aukcji samochodów poleasingowych. Najczęściej jest po prostu pośrednikiem.
Jego auta mają wyższe ceny od aut innych handlarzy.
To i30 też wygląda obiecująco, aczkolwiek cena podejrzanie niska.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM