REKLAMA
Witam serdecznie. Chciałbym prosić was o poradę w sprawie kupna "nowego" używanego autka. W moim województwie tj. zachodniopomorskie jest sporo aut pochodzących z Niemiec i mam do nich obawy. Chciałbym zakupić samochód który jest z polskiego salonu. Przebieg roczny autka planuję na ok 3000km w mieście oraz ok 5000km trasa. Interesuje mnie wyłącznie benzyna (i nie po to żeby zagazować bo nie mam takiego zamiaru) o poj. 1,4 -1,6. Czyli oszczędnie Z aut które z żoną oglądaliśmy to wybory są następujące:
- Ibiza 5D IV 1,4 86km 2009r
- Polo 5D V 1,4 86km 2009r
- i mój typ który nie przypadł do gustu mojej żony - Hyundai i30 1 generacji 1,4 lub 1,6 109/126km 2009/2010r
Budżet to jak w temacie ok 26000zł(troszkę można naciągnąć). Zależy nam na tym aby auto było oszczędne, mało awaryjne i w miarę tanie w eksploatacji (łącznie z częściami które no czasem trzeba wymienić). Proszę was o opinie o tych autkach oraz może propozycje innych modeli które uważacie że mogłyby być lepsze o naszych typów. Również chciałbym aby ktoś doradził w tym gdzie szukać samochodu (lepiej ogłoszenia prywatne , handlarz a może przejść się po komisach). W tej chwili siedzę głównie na OLX i OTOMOTO. Czy warto pokusić się na auto sprowadzone (które zazwyczaj ma o wiele lepsze wyposażenie ) ? Jak się przyjrzeć takiemu autku żeby nie trafić na minę? Proszę wszystkich o opinie i z góry dziękuję za odpowiedzi.