Polo IV - czy warto

07 Gru 2014, 16:41

No to co innego. Myślałem że codziennie trzepiesz nim takie kilosy :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

07 Gru 2014, 16:47

Nie aż takich kilometrów codziennie nim nie robi się bo to by była lipa 300 km dziennie w miejskim autku (aczkolwiek handlowcy tyle jeżdżą fabiami itp.). Takie trasy robi się może kilka razy w roku a tak to często jeździ się po mieście i okolicach czasem trochę dalej. :ok:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

07 Gru 2014, 19:37

wg mnie o czym tu dyskutować? za taką cenę? brać i nie myśleć. Co u nas można kupić za 2,5tys. złotych?
archi4lo
Początkujący

Miejscowość: PL
Auto: VW Passat B5 FL
Silnik: 1,8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2001

07 Gru 2014, 20:01

Dolicz sobie koszty rejestracji więc nie przesadzaj że wyjdzie 2.5k..
EDIT:
Co nie zmienia faktu że i tak o połowę taniej niż u nas.
Koniu
Forumowicz VIP

07 Gru 2014, 20:12

A co można kupić ciekawszego za 2,5 tys do opłat ewentualnie coś opłacone do 4 tysięcy? Do tego przebieg o którym autor wspominał (swoją drogą zdumiewający :D ) zadbane polówki . starszej generacji są droższe tak na prawde. Dlatego ja bym się nie zastanawiał (ale to znów moja subiektywna opinia :D ) tym bardziej, że nawet sprzedając to auto za jakiś czas nie ma raczej obaw, że będzie stratny

Koniu napisał(a):Co nie zmienia faktu że i tak o połowę taniej niż u nas.

o to właśnie chodzi :D
archi4lo
Początkujący

07 Gru 2014, 20:17

Jakbym był w takiej sytuacji to też bym wziął, tylko że opyliłbym to w PL z niezłym zarobkiem. :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Akumulatory magazynują energię ze słońca i wiatru
    Jednym z głównych wyzwań związanych z wykorzystaniem odnawianych źródeł energii jest jej magazynowanie, co pozwoliłoby na zrównoważenie popytu na energię oraz jej podaży. Renault opracowuje rozwiązania ...

07 Gru 2014, 20:58

Tak tanio i z takim przebiegiem z powodu tego, że właściciel jest głupkiem wg mnie xD.. i kupuje dużo aut a one potem stoją i z 4-5 aut, które teraz ma jeździ jednym i zamierzał tego albo sprzedać albo złomować (co swoją drogą mnie dziwi).
krots
Nowicjusz

Auto: Brak

07 Gru 2014, 21:03

krots napisał(a):Tak tanio i z takim przebiegiem z powodu tego, że właściciel jest głupkiem wg mnie xD.. i kupuje dużo aut a one potem stoją i z 4-5 aut, które teraz ma jeździ jednym i zamierzał tego albo sprzedać albo złomować (co swoją drogą mnie dziwi).

Po Twojej wypowiedzi niedługo trzeba będzie zacząć jednak wierzyć w dziadków jeżdżących tylko do kościoła :D
archi4lo
Początkujący

07 Gru 2014, 21:06

To jak jesteś studentem to nie ucz się, czekaj aż gość będzie sprzedawał swoje auta i zarabiaj :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

07 Gru 2014, 21:11

Jakie on ma jeszcze te auta to może mu formuowicze wykupią nie będzie się będzie musiał męczyć :D
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

07 Gru 2014, 21:24

Z tego co wiem podobno ma jakieś cytryny i phantom'a xD, ale na żywo to nie widziałem jakie ma jeszcze ;). A ogólnie kojarzycie ile może kosztować mniej więcej laweta z Francji do Polski xD? Wujek mi gadał, że jest możliwość nawet za 100-200 zł, jak są te lawety co więcej auto przewożą.
krots
Nowicjusz

Auto: Brak

07 Gru 2014, 21:38

krots napisał(a):Wujek mi gadał, że jest możliwość nawet za 100-200 zł, jak są te lawety co więcej auto przewożą.

Laweta chrupkowata raczej od 150zł do 200zł a taka fajna od około 250zł za dobę + kilometrówka+ opłaty za autostradę.
Paliwo do Paryża z Wawki licz około 2k rejestracje licz około 1,5k...Do tego sprawdź jak był serwisowany ten samochód i czy nie był obity jak gruszka.
Jak coś by nie poszło to z Francji też nie napalaj się na zakup aut z ogłoszenia bo tam dosyć specyficzny jest rynek więc możesz usłyszeć na miejscu po zrobieniu 1500km że cena z ogłoszenia to tylko zachęta do dalszych negocjacji ale w górę.

P.S.

Z jakiego miasta miał by być ten samochód?
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

07 Gru 2014, 21:54

A może jedź do Francji po niego po prostu :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

07 Gru 2014, 22:07

A może jedź do Francji po niego po prostu

To jest chyba jeden z lepszych pomysłów a przy okazji zwiedzisz trochę ten kraj.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

07 Gru 2014, 22:21

krzysiek4000 napisał(a):przy okazji zwiedzisz trochę ten kraj.

A może te auta tyle po prostu kosztują? Tylko ten co sprowadza zabiera całą rodzinkę na wakacje zagraniczne i później wlicza to w koszta i mamy już dwukrotnie droższe auta.... :D nie no żartuje oczywiście :D
archi4lo
Początkujący