VW Golf V. Kupno.

13 Gru 2014, 01:12

Witam !

Interesuje mnie zakup VW Golf V, czy jest to dobry wybór ? Potrzebuje auta nie za dużego, najlepiej hatchback 5 drzwiowy. Autem pokonywałbym miesięcznie około 1200 km, mało jeździłbym po mieście i raz lub kilka razy w roku wypad gdzieś w dłuższą trasę. Co myślicie na temat Golfa V ? Jaki silnik byłby odpowiedni, 1.9 TDI 105 KM ? Czy może jakiś inny silnik ? Może jakieś inne propozycje aut ? Mam do wydania 20 tysięcy, jeśli byłoby coś bardzo ciekawego mógłbym jeszcze dołożyć 2 tysiące.
breakin
Nowicjusz

Auto: VW Polo

13 Gru 2014, 08:00

Jest wiele lepszych aut w tum budżecie- Astra, Focus, Cee'd, i30... Do dwóch ostatnich dołóż te 2k
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

13 Gru 2014, 10:45

Golf V nie jest dobrym autem co sam producent przyznał, przy okazji bardzo szybkiej prezentacji Golfa VI, który jest uproszczonym Golfem V. Po prostu był za bardzo skomplikowany i niedopracowany.
Do propozycji dokładam Fiata Bravo
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

13 Gru 2014, 12:47

Znam trzech użytkowników golfa V. Żaden nie jest zadowolony, to już tylko niewyraźny cień dawnej trwałości golfa. O ile 1.9 TDI, szczególnie w słabszych odmianach to jednostka bezproblemowa o tyle cała jego otoczka pomoże przysparzać problemy.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

14 Gru 2014, 10:28

breakin napisał(a):? Mam do wydania 20 tysięcy, jeśli byłoby coś bardzo ciekawego mógłbym jeszcze dołożyć 2 tysiące.

Zamiast dodawać te 2tys. lepiej odejmij z 5tys na nieprzewidziane niespodzianki,wbrew pozorom auta za 20tys niekoniecznie muszą być w lepszym stanie niż te za 15tys. :sly:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najdziwniejsze pomysły motoryzacyjne ostatnich lat
    Tegoroczne edycje targów motoryzacyjnych pokazały, że producenci samochodów podczas prac koncepcyjnych wciąż poszukują niestandardowych rozwiązań. Które z nich okażą się trafne, zweryfikuje czas. Eksperci ...