Polo IV - czy warto

17 Gru 2014, 22:01

A ogólnie golf 4 jest ciekawą pozycją jako auto? Nie chodzi mi tam o wygląd bo wiem, że wygląda jak pudełko :p. Ogólnie golf najbardziej z tych auto do 10 tys podoba mi się w środku, jest po prostu jakiś taki przytulny. Ogólnie czy drogo wypada on w cenie części ?
krots
Nowicjusz

Auto: Brak

17 Gru 2014, 22:02

Części taniutkie ale jest wiele ciekawszych aut np. 307.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

17 Gru 2014, 22:08

A jak jest z częściami do peugeota? Bo słyszałem już dużo opinii nie fajnych na jego temat xD tzn, że jak coś się zepsuje to taniej jest podobno kupić następnego :unsure:
krots
Nowicjusz

17 Gru 2014, 22:13

Części tańsze niż do Golfa, auto tak samo trwałe ale lepiej wyposażone, lepiej się prowadzi, ma cichsze silniki, a 2.0 HDI ma trwałość podobną do 1.9 TDI. Odpuść 2 pierwsze roczniki bo się paliły
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

17 Gru 2014, 22:18

A z benzyn co warto wziąć? Znalazłem też coś takiego co trochę odstrasza od tego modelu :unsure: "Główne problemy Peugeota 307 dotyczą awarii elektroniki, a zwłaszcza komputera BSI. Jego usterka wymaga wizyty u wykwalifikowanego specjalisty i wydania prawie 2 tys. zł. Denerwuje też spora liczba drobnych niedomagań, np. wadliwy sensor klapy bagażnika czy szwankujący włącznik kierunkowskazów."
krots
Nowicjusz

17 Gru 2014, 23:04

krots napisał(a):A z benzyn co warto wziąć? Znalazłem też coś takiego co trochę odstrasza od tego modelu :unsure: "Główne problemy Peugeota 307 dotyczą awarii elektroniki, a zwłaszcza komputera BSI. Jego usterka wymaga wizyty u wykwalifikowanego specjalisty i wydania prawie 2 tys. zł. Denerwuje też spora liczba drobnych niedomagań, np. wadliwy sensor klapy bagażnika czy szwankujący włącznik kierunkowskazów."

Każde auto się czasami psuje, ale ja o tych przypadkach nie słyszałem dużo. Jak chcesz coś się dowiedzieć o 307 to pisz na priv bo tutaj nieskromnie powiem- nikt na forum nie zna tego auta jak ja :)
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008