Polo IV, III, Ibiza? Coś innego?

25 Wrz 2019, 13:13

Cześć,
Od jakiegoś czasu szukam niedrogiego samochodu na pierwsze auto. Z założenia ma być nie za drogi w naprawach i nie najmocniej się psujący, z gazem i raczej dla jednej, może dwóch osób. Głównie dojazdy do pracy, na uczelnie. Raz na jakiś czas (miesiąc?) trasa ok 150 km, pewnie raz na pół roku na wakacje może zdarzyć mi się nim pojechać. Aktualnie mam na oku trzy auta:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Najbardziej z wyglądu podoba mi się IV, no i najmłodszy, ale słyszałem różne opinie o silniku 1.2. Który z nich byłby najlepszy, czy w ogóle któryś wart jest uwagi, ewentualnie co innego w podobnej cenie? Raczej auta małe, ekonomiczne.
michab
Nowicjusz

25 Wrz 2019, 15:06

1.Dużo wyświetleń i od handlarza do tego ten silnik nie miał 90km a 75km bądz 100km.
2.Kiepski silnik i zalatuje trochę gruzem..
3.Odpuść..

Skąd jesteś i jaki masz budżet to coś się poszuka.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Wrz 2019, 15:15

Łomża/Warszawa, z obu mogę podjechać powiedzmy 50 km. Budżet... do 5000 i fajnie by było jakby samochód był tańszy bo wiadomo że będzie trzeba dołożyć za ile bym nie kupił.
michab
Nowicjusz

25 Wrz 2019, 15:58

Sporo doinwestowany,dwa komplety kół i auto klubowe (206club) tylko ten silnik..
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?

Auto znane z forum Daewoo (jest nawet link do tematu) a za resztę kasy ogarnąć do ładu.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?

Kolejna 206-stka.

Pod warunkiem że przebieg nie jest Ci straszny i pytanie co jest pordzewiałe (na zdjęciu widzę tylko tylne lewe nadkole).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

25 Wrz 2019, 16:23

Na te peugeoty ludzie narzekają, kiedyś się zastanawiałem nad takim i jakoś opinie średnie. I taki trochę babski.
michab
Nowicjusz

25 Wrz 2019, 19:28

Nie ma tak źle,zdarzają się zadbane sztuki.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Małe tablice rejestracyjne i problemy kierowców
    Małe tablice rejestracyjne są dostępne od ponad roku ale niektórzy właściciele aut nie znają dokładnie jej przeznaczenia i przez to mogą stracić dowód rejestracyjny od samochodu i dostać mandat w wysokości 500zł. ...