Cześć wszystkim! Od pewnego czasu mam Poldka i chciałbym trochę zwiększyć moc. Mnóstwo kasy nie chcę pakować więc chciałbym abyście mi mogli podpowiedzieć lub coś zasugerować, mianowicie jakie części zmienić, ile mocy zmiana danej części przyniesie i mniej więcej koszt.
Ty serio z tym czy sobie jaja robisz? Nie ma to żadnego sensu a poza tym w benzyniakach bez turba podniesienie mocy trzeba liczyć w grubych tysiącach z mizernym efekem
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Silnik z poloneza nie jest stworzony do tuningu, nie wytrzyma tego, zbyt słaby materiał, moment obrotowy.. To już lepiej innego silnika szukać i kombinować coś by go wsadzić.
Tak wiem to z tym ze uturbianie równa się z remontem silnika a to jest równowartość zrobienia porządnie swapa. Dlatego chodziło mi o tuning bez turbiny bo i tak bym tego nie zrobił tylko właśnie swapa. Ale i tak dzięki za chęć pomocy
Napiszę ogólnie. Nic nie zrobisz bez dużej kasy. Są projekty poldków z różnymi silnikami ale 3/4 z nich powinno pojechać na lawecie do huty. A co do oem 1,6 brak szans sprawnego podniesienia mocy.
Koniec kręcenia liczników? Z dniem 1 stycznia 2014 r. weszła w życie nowelizacja rozporządzenia Ministra Transportu w sprawie zakresu i sposobu przeprowadzania badań technicznych pojazdów. Jedną ze zmian jest zobowiązanie stacji kontroli pojazdów do ...
MORPHOZ - ciekawa stylistyka samochodu elektrycznego Samochód koncepcyjny Renault MORPHOZ z nadwoziem o długości 4,40 lub 4,80 m (w zależności od wersji) przy szerokości 2 m i wysokości 1,55 m to crossover z napiętymi i zmysłowymi liniami nadwozia. Jego stylistyka łączy ...
Najlepiej poszukać jakiegoś silnika 2.0 od sierry, lub 1,4 rovera, były one montowane seryjnie w wypasionych wersjach poldka, albo jakiegoś innego montowanego wzdłużnie.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.