Polonez caro plus dzwoniący zapłon

23 Sty 2008, 21:10

Zapytałem co i jak bo wczoraj wyjechałem swoim poldkiem i zdziwiłem się bo mi zaczął dzwonić na gazie :shock: Dzisiał wymieniłem uszczelke pod głowicą ( przedmuchało ją między pierwszym a drugim cylindrem ) i teraz jest ok :lol: Ale u Ciebie nie koniecznie musi być to samo . Spróbuj zresetować komputer wtrysku paliwa .
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • 23 Sty 2008, 21:12

a w jaki sposób mam go zresetować. Czy odłączenie akumulatora wystarczy.
    jarekww
    Nowicjusz

23 Sty 2008, 21:14

a czy twój silnik pracował równo na wydmuchanej uszczelce?
    jarekww
    Nowicjusz

23 Sty 2008, 21:19

Nie wiem, z tego co mi wiadomo spalanie detonacyjne nie wystepuje na LPG... Tak na odleglosc juz trudno okreslic, bo tego trzeba posluchac
    FSOManiak
    Początkujący

Miejscowość: Podlasie

23 Sty 2008, 21:33

FSOManiak dobrze napisałeś ! Najlepiej jakby nasz kolega pojechał na warsztat i przedstawił swój problem !
    A co do wydmuchanej uszczelki to raz chodził równo a raz zdecydowanie nie palił na wszystkie cylindry , ale tylko na wolnych obrotach
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

04 Lut 2008, 21:21

Tak więc jakoś samoczynnie zaczęło sie wyciszać to dzwonienie a ja nic więcej z tym nie robiłem bo mnie już wkurzył ten samochód. Najlepszym rozwiązaniem eliminującym całkowicie ten problem będzie pozbycie sie auta. Za wszystkie podpowiedzi dziękuje.POZDRO
    jarekww
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Classic Car Festival w Tokio - zabytkowe perły
      Zabytkowe samochody mają swój nieodparty urok, o czym już po raz kolejny mogli się przekonać goście tegorocznego Classic Car Festival zorganizowanego przez Toyota Automobile Museum. W imprezie wzięły udział najpiękniejsze ...

06 Lut 2008, 00:36

Bonifacy widzę że przytoczyleś mój przykład :lol: Ale nikt mi nie powiedział że może coś takiego być... :(

Madal mi stukają zawory ale tylko na zimnym silniku... Jak jes ciepły to już jest oki...
    Hunter
    Początkujący

Miejscowość: Będzin