Polonez Caro Plus Wyżej Hamulec

16 Lip 2011, 11:53

Witam, Dziś jak odpaliłem mojego poldka zauwazylem że hamulec wyżej zaczął łapać, wyłączyłem silnik i napompowałem pedał aby sprawdzić czy nie ma gdzieś wycieku ale nic nie syczało. Jak odpaliłem hamulec nadal wyżej łapie niż zwykle a w tylnim prawym kole przy naciskaniu mocno hamulca słychać zgrzyt. Co to moze byc?
Repens
Obserwowany

Auto: Polonez Caro Plus 1.6

16 Lip 2011, 12:25

Repens napisał(a): hamulec nadal wyżej łapie niż zwykle a w tylnim prawym kole przy naciskaniu mocno hamulca słychać zgrzyt. Co to moze byc?

Myślę ze powodem tego moze byc:
1/zapieczony zacisk na prowadnicach
2/zapieczony tłoczek zaciku hamulcowego
Zeby się upewnic podjedz na SKP i niech Ci sprawdza hamulce...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

16 Lip 2011, 12:37

a czy do poniedziałku mogę z tym jeździć ? do SKP niezabardzo chce podjechać bo to dla niego moze się skończyć zle:P( dowód rejestracyjny:P
Repens
Obserwowany

Auto: Polonez Caro Plus 1.6

16 Lip 2011, 13:30

Repens napisał(a):a czy do poniedziałku mogę z tym jeździć ?

Jezeli w tym czasie masz zamiar zrobic 3 lub 4 tyś.km to odradzam... :D Natomiast wokół"komina"to mozesz sobie pojezdzić.Po zakończeniu jazdy sprawdz czy koło to jest bardziej nagrzane-gorące w stosunku do drugiego.....
Repens napisał(a): do SKP niezabardzo chce podjechać bo to dla niego moze się skończyć zle:P( dowód rejestracyjny:P
A co ma piernik do wiatraka... :?: :?: Przeciez Ty zyczysz sobie tylko sprawdzenia skuteczności hamowania układu hamulcowego a nie wykonania OBT.Takie rzeczy wykonuję na codzień i nic mnie nie obchodzi DR pojazdu.Jezeli zobaczę coś dodatkowo to przekazuję to wlaścicielowi pojazdu.Diagnosta w takim przypadku nie ma prawa od Ciebie zadać DR.... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

(nie)Wiadome zmiany w branży motoryzacyjnej
    Cenowa karuzela w branży motoryzacyjnej dopiero się rozkręca. Zmiany w mandatach czy cenach samochodów to nie wszystko. Modyfikacje czekają kierowców również w zakresie cen OC. Przeciętny koszt ubezpieczenia ...
    Czy agresja na drodze może być zaraźliwa?
    Nieprzyjemne gesty, nadmierne używanie klaksonu, zajeżdżanie innym drogi czy naciskanie na innych kierowców przez jazdę zbyt blisko – to wszystko nie tylko stwarza zagrożenie i brak szacunku, ale może również ...