Polonez Caro Plus Wyżej Hamulec

16 Lip 2011, 11:53

Witam, Dziś jak odpaliłem mojego poldka zauwazylem że hamulec wyżej zaczął łapać, wyłączyłem silnik i napompowałem pedał aby sprawdzić czy nie ma gdzieś wycieku ale nic nie syczało. Jak odpaliłem hamulec nadal wyżej łapie niż zwykle a w tylnim prawym kole przy naciskaniu mocno hamulca słychać zgrzyt. Co to moze byc?
Repens
Obserwowany

Auto: Polonez Caro Plus 1.6

16 Lip 2011, 12:25

Repens napisał(a): hamulec nadal wyżej łapie niż zwykle a w tylnim prawym kole przy naciskaniu mocno hamulca słychać zgrzyt. Co to moze byc?

Myślę ze powodem tego moze byc:
1/zapieczony zacisk na prowadnicach
2/zapieczony tłoczek zaciku hamulcowego
Zeby się upewnic podjedz na SKP i niech Ci sprawdza hamulce...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

16 Lip 2011, 12:37

a czy do poniedziałku mogę z tym jeździć ? do SKP niezabardzo chce podjechać bo to dla niego moze się skończyć zle:P( dowód rejestracyjny:P
Repens
Obserwowany

Auto: Polonez Caro Plus 1.6

16 Lip 2011, 13:30

Repens napisał(a):a czy do poniedziałku mogę z tym jeździć ?

Jezeli w tym czasie masz zamiar zrobic 3 lub 4 tyś.km to odradzam... :D Natomiast wokół"komina"to mozesz sobie pojezdzić.Po zakończeniu jazdy sprawdz czy koło to jest bardziej nagrzane-gorące w stosunku do drugiego.....
Repens napisał(a): do SKP niezabardzo chce podjechać bo to dla niego moze się skończyć zle:P( dowód rejestracyjny:P
A co ma piernik do wiatraka... :?: :?: Przeciez Ty zyczysz sobie tylko sprawdzenia skuteczności hamowania układu hamulcowego a nie wykonania OBT.Takie rzeczy wykonuję na codzień i nic mnie nie obchodzi DR pojazdu.Jezeli zobaczę coś dodatkowo to przekazuję to wlaścicielowi pojazdu.Diagnosta w takim przypadku nie ma prawa od Ciebie zadać DR.... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014