Polonez czy Nexia

03 Lip 2009, 17:28

nexia zdecydowanie nawet nie ma co porównywać do poloneza
andrewb25

03 Lip 2009, 21:12

W podanych przykładach nikomu nic się nie stało.
sebapolek
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

04 Lip 2009, 01:14

Idiotyczna dyskusja się wywiązała. Czołówka i w Nexii i w Poldonie, w ogóle w każdym wozie bez poduch przy solidnej prędkości kończy się tragicznie. Mamy doradzić co lepsze. Nexia czy Poldon, a nie kłócić się o to czy Polonez ma twarde blachy czy miękkie.
warzywo
Aktywny

Miejscowość: PZN

04 Lip 2009, 10:14

Z własnego doświadczenia mogę doradzić,że lepsza 5 letnia Nexia niż nowy Polonez.Piszę o Nexii czterodrzwiowej.Całkiem inna kultura pracy silnika,inna moc itd.Nawet niekoniecznie musi to być silnik z dwoma wałkami.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

04 Lip 2009, 10:17

tam siedzi silnik od opla, przynajmniej ten 8v
andrewb25

04 Lip 2009, 16:12

Autor tematu coś kupił już może i się pochwali ?
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...

07 Lip 2009, 08:34

Pisałem juz że dopiero robię prawo jazdy więc narazie nie mam się czym chwalić ;p Jak za pare miesięcy kupię ;D to na pewno się pochwalę .
sebapolek
Początkujący

07 Lip 2009, 08:43

ale wiesz za ten czas jak zdasz prawko moze sie jeszcze troche zmienic i np zamiast nexii kupisz jakies audi czy cos
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Lip 2009, 18:05

Heh, coś wątpie żebym nagle zaczął zarabiać na tyle dużo żebym mógł sobie kupić nie zjechane audi... Ostane się przy tych propozycjach i zobaczę co będzie w ofercie allegro jak bede auto kupował.
sebapolek
Początkujący

07 Lip 2009, 21:01

Niewiele moglem do tego forum dorzucić odnośnie NEXII gdyż po prostu nie wiedziałem jak ten samochód wygląda a dopiero dzisiaj stojąca przed Leclerciem maszyna o tej nazwie mi przypomniała ale ciekawe jest to ,ze Nexii dawno nie widziałem a dzisiaj aż dwie i dobrze!Ta która stala była z ogłoszeniem do sprzedaży!Cena 3500 zł ,powiem wam 16 zaworowy silnik to jest coś ale dawno nie widziałem samochodu w tak opłakanym stanie,po prostu z wyglądu ruina,rdza wydobywała się z kazdej strony,ta która jechała a byłem za nią też wyglądała padakowato!Na myśl przyszło mi jedno,te samochody rzeczywiście muszą nie być takie złe skoro jak na taki stan opłakany tak się cenia.Poldki wyglądaja jak igiełki ,Nexie w tych cenach wyglądaja też jak igiełki tylko uschłe i pożółkłe!Wolałbym jednak Poldka .Jeśli miałbym kupić Koreańca to zdecydowanie w lepszym stanie ale cóż cena na pewno jest wtedy inna.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

08 Lip 2009, 15:56

PhantomaASA1 jakbyś kilka postów wyżej się nie przyznał, że masz Merca to bym uznał, że masz poldona bo w samych superlatywach o nim się wypowiadasz ;P

A sebapolek jesteś już blisko egzaminu czy coś? Czy dopiero zacząłeś?
warzywo
Aktywny

Miejscowość: PZN

08 Lip 2009, 21:45

Warzywo bracie od mojego Mercedesa do Poldona droga niedaleka!Dzisiaj nagle podczas jazdy Mercedes mi zgasł i już nie zapalił,( Zawiodł mnie na drodze pierwszy raz w życiu)niedaleko mechanik miał warsztat,kupiłem cewkę od Poldona ,założyłem i pojechałem ,na początku trochę się krztusił ale gdy cewka się rozgrzała szedl tak jak na tej włoskiej!Wiesz dlaczego Poldona chwalę ?!Mój brat miał starego jak diabli ,zrobił mu remont silnika za kilkaset złotych i w pięć osób pojechał nim do Włoch,tam tłukli go niemiłosiernie ,padł tylny most,busiarz przywiózł mu z Polski tę część ,potem brat wrócił nim do kraju!Poldon to prosty jak cep samochód podobnie jak mój Mercedes,ja nie mam w nim nic elektroniki tylko moduł i nic więcej!Dzisiaj miałem dużo szczęścia,jutro jednak kupuję cewkę nową bo boję się o moduł!

[ Dodano: Sro Lip 08, 2009 22:56 ]
Dzisiaj cewkę szlag trafił ,Mercedes zepsuł mi się na drodze pierwszy raz od 14-tu lat ,dzisiaj zmarł mój tato nagle!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

08 Lip 2009, 22:05

przykro mi z powodu taty
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin