Cabrio do 100tys pln...?

08 Lip 2009, 15:28

Witam, w dziedzinie motoryzacji jestem bardzo zielony, w niedalekiej przyszlosci chcialbym zakupic cabrio, preferowalbym min 4 miejsca, ale jesli jest cos niesamowitego z dwoma miejscami siedzacymi to tez nie pogardze, dowolna ilosc drzwi, Srednie spalanie rzedu ~10/100 ?, cena 100tys pln +/-, w takiej cenie zapewne nie ma szans znaleźć cabrio z metalowym dachem, dlatego chcialbym propozycje ktore zrekompensuja owy dyskomfort stylistyczny, karoseria, szybkoscia, marka itp, prosilbym z grubsza o nazwy, oferty z allegro.

z góry dziekuje, pozdrawiam

edit: Jak wyglada sprawa z ubezpieczniem samochodu, oc jest obowiazkowe, 1% rocznie w kazdym kraju UE, od wartosci samochodu? Ubezpieczenia typu AutoCasco itp wynosza 10%? oraz procentowo sa zblizone w kazdym kraju do siebie, Anglia, Holandia itp? Teorytycznie, przykladowo, kupilem dzis BMW Z4 za 100tys pln, waszym zdaniem, nalezy taki samochod ubezpieczyc mieszkajac, eksploatujac go w polsce? A jak niebezpieczestwa czychaja za granica?,o ile sa..., poniewaz zbytnio nie usmiecha mi sie placic 10tys pln rocznie za "NIC"

edit2:
[link do oferty na Allegro wygasł]

-Czy jest mozliwe kupic takie auto do 100tys pln?
-Czy jest cos podobnego marki BMW/AUDI/MERCEDES, jak bmw 328i e93 cabrio, z sylwetka bardziej sportowa, z ladniejszym tylem?
Jigsawww
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

08 Lip 2009, 19:58

e93 cabrio nie kupisz w tej cenie.z lepszy bmw cabrio to kupisz e46 za jakies 45 tysiecy z mocnym silnikiem i na fajnym wypasie.do tego zostanie ci duzo kasy miedzy innymi na twardy dach (koszt kilku tysiecy).nowszej bmki jak e46 w cabrio no moze sie myle ale ciezko bedzie kupic.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

08 Lip 2009, 20:29

Rozumiem, bmw e93, na przedstawionej aukcji jak widac prezentuje sie jak z salonu, czy nie ma szans dostac identycznej, w gorszym stanie, starszy rocznik(o ile to mozliwe), slabszy silnik, bmw e93?, poniewaz bardzo mi sie podoba stylistyka tej wersji, natomiast e46 zbytnio nie przypada mi do gustu, poniewaz lans bedzie wiele X slabszy.

p.s. Ze wzgledu na to ze jestem zielony w motoryzacji, czy takie bmw e93 jest warte swojej ceny?, oraz jak wyglada sprawa z ubezpieczniem bylbym wdzieczny gdyby ktos wyjasnil.
Jigsawww
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi museum mobile - mobilność jutra
    Audi museum mobile w Ingolstadt przedstawia wizję mobilności jutra. Na wystawie specjalnej "Audi future lab: mobilność ", od 6 grudnia 2012 r. do 17 marca 2013 r., można podziwiać inicjatywy producenta na temat silników ...