Polonez stukanie w silniku

02 Maj 2011, 19:50

A w jakim stanie jest bidak? Zjada go ruda, czy może jeszcze zdrowo stoi na swoich czterech gumowych kołach? Jeśli buda jest OK, to ratuj dziadka, silniki sprawne do tego samochodu stoją na szrotach za ceny iście śmiesznie zabawne.

Bardzo boli mnie, że Polonezy w iście straszliwym tempie zniknęły z dróg, to bardzo smutna okoliczność, choć niezaprzeczalnie nieunikniona. Moim pierwszym samochodem był Polonez Atu 1.4 MPI K-16, którego kupiłem dokładnie 30 sierpnia 2004 roku, co pamiętam po dziś dzień - i do dziś dzień mam go nadal w swym posiadaniu, choć już nie jeździ zawodowo, stoi cierpliwie pod blokiem, aż złożę mu silnik. Ja sam przemieszczam się już innym samochodem, też adekwatnie leciwym, ale napawa mnie świętokradcza obawa gdy nawet pomyślę o choć hipotetycznej możliwości zezłomowania mojego Poloneza. To tak samo, jakbym odciął sobie świadomie część samego siebie, swoją krwawicę i wyrzeczenia, za które nabyłem ten pojazd, zresztą w doskonałym stanie, od jego drugiego właściciela.
Nie daj umrzeć Polonezowi, miej nad nim uczucie przed relatywizmem!
Szczera dyplomacja jest tak prawdziwa jak sucha woda albo drewniana stal. J. Stalin.
oprawca_1978
Początkujący

Miejscowość: Zegrze

03 Maj 2011, 14:44

no niestety mojego poldka już pomału zjada ruda prawą stronę szczególnie na progach mam plastiki to tak mocno nie widać, ale silnik nie brał oleju z odpaleniem też nie było problemu, jazda zimą to była przyjemność tylni napęd robi swoje w połączeniu z dobrymi oponami, ale widzę że będę musiał z przykrością sprzedać moje autko
kania
Nowicjusz

Miejscowość: Czuchów-Pieńki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX – porównanie wymiarów z NX i RX
    Podczas tegorocznych targów motoryzacyjnych w Genewie zadebiutował Lexus UX. Pierwszy kompaktowy crossover Lexusa określany jest jako najmniejszy i najbardziej przyjazny do miasta. Jak wyglądają jego rozmiary na tle ...
    [B] Getz 1,3 / Micra K12 1,2 / 206 1,4 / Fabia I 1,4
    Podstawowe kryteria zestawienia: - hatchback segmentu B - silnik benzynowy o mocy ok. 75KM - manualna skrzynia biegów - modele z ok. 2003 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Hyundai Getz 1,3 - 82KM - Nissan Micra ...