Polonez truck 1.6 96r niechce odpalic

28 Mar 2009, 20:26

Witam wszystkich mam problem z moim trakiem dzisiaj po zatankowaniu podczas jazdy zgasł i niehce odpalic efekt jest taki ze podczas krecenia zachowuje sie jakby niebyło świec iskra jest paliwo do gaznika podaje ale przy gazniku od przodu cieknie świece zmieniłem pomóżcie pozdrawiam
adriankrzyzyk
Nowicjusz

• 28 Mar 2009, 21:26

Masz na gazie tego Poloneza , jeżeli to gaźnik to może masz dziurawy pływak w gaźniku .Pozdrawiam
    tomala2301
    Początkujący

Miejscowość: dolnyśląsk

28 Mar 2009, 21:53

bez gazu na jednopunktowym wtrysku jak sciągne filtr powietrza z obudową patrząc od przodu na gaznik jest taka częśc i leci tam paliwo z dołu niewiem jak to sie nazywa natomiast z tyłu jest silnik krokowy
    adriankrzyzyk
    Nowicjusz

28 Mar 2009, 22:11

jakby ktoś miał jakiś schemat gaznika do takiego poldka byłbym wdzięczny jest to polonez truck z 1996r z silnikiem 1.6 benz bez gazu na wtrysku
    adriankrzyzyk
    Nowicjusz

29 Mar 2009, 12:27

To może się zdecyduj i zadeklaruj,jaki to typ Poloneza masz - na wtrysku czy na gaźniku,bo narazie,to ciężko stwierdzić po twoich wypowiedziach. rok 96 był akurat rokiem przełomowym,w którym robili oba te typy Polonezów.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

29 Mar 2009, 13:04

na wtrysku
    adriankrzyzyk
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Spadek zarejestrowanych samochodów. Prognoza 2021
      Grudzień 2019 - 555 598 zarejestrowanych samochodów. Prognoza 2020 - delikatny spadek liczby zarejestrowanych pojazdów o DMC do 3,5t po rekordowych wynikach z 2019 roku. Marzec - zamknięcie gospodarki i globalna ...
      Lexus RX L to naziemna klasa biznes dla całej rodziny
      Kto pamięta jeszcze, jak lata się samolotem? Piloci z pewnością, ale spójrzmy na sytuację oczami pasażerów. Liczba rejsowych lotów jest w obecnej sytuacji minimalna, a wiele osób tęskni za podróżami, ...

29 Mar 2009, 13:22

na temat starszych poldków co nieco wiem natomiast już o poldku z wtryskiem niewiele wiem sorki za niescisłości :oops:
    adriankrzyzyk
    Nowicjusz

29 Mar 2009, 19:51

juz doszedłem do przyczyny awarji ROZRZĄD padł
    adriankrzyzyk
    Nowicjusz