Polonez z Silnikiem Rovera 1.4 - Problem z paleniem

11 Sty 2009, 21:26

Witam wszystkich forumowiczów i moderatorów : )
Mam dość nie typowy problem w moim warsztacie z klientem który ma Poloneza z silnikiem Rovera 1.4 16V 105KM Benz.+LPG
Klient po każdej naprawie przyjeżdża po raz ponownie. Myślałem że to coś z moimi pracownikami - może się zbytnio nie znają - po trzeciej wizycie pana od Poldka zdecydowałem się sam zajrzeć do autka. Klient ma problem z paleniem - na mrozie silnik czasami odpala czasami nie. Nie pali ani na gazie ani na benz. sam próbowałem go odpalić ale siadł akumulator po dłuższym kręceniu. Odpalił z prostownikiem za pierwszym razem, za drugim już nie. Czyli to nie akumulator, poza tym akumulator zleciłem wymienić w pierwszej kolejności. Następnie wymieniłem świece, przewody. Nie wiem co może się dziać w tym samochodzie, ponieważ nie wiem jak jest w tych silnikach i samochodach ;D z takimi rzadko po prostu i nie wiem co jest :/ nie wymieniłem jeszcze filtra paliwa ale nie przypuszczam że to coś z tym.

Pozdrawiam.
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Skoda i 35 lat prototypu Furgonet
      Początek lat 80. to prawdziwy wysyp niewielkich konstrukcji o charakterze użytkowym, opartych o technikę popularnych modeli aut kompaktowych, a nawet miejskich. Budowa takiej odmiany już nie obniżała prestiżu wersji podstawowej, ...