witam poszukuję autka dla młodego małżeństwa do 25 -30 tyś.
samochód planuję kupić w przyszłym roku ale już powoli zaczynam się rozglądać i poznawać opinie innych użytkowników.
Razem z Żoną mieszkamy i pracujemy w Hamburgu codziennie z domu do pracy i odwrotnie jeździmy jakieś 50 km do tego w weekendy jakiś wypad i raz dwa razy w miesiącu wyjazd do polski (ponad 1000 km w dwie strony).
Szukam autka ekonomicznego i oczywiście w miarę bezawaryjnego, ważna jest też przestrzeń ponieważ w niedalekiej przyszłości rodzina może się powiększyć.
Moje początkowe typy to:
- Ford focus M2K
- Peugeot 307
- seat Altea
- Skoda Superb
Za 7500 euro (bo rozumiem, że masz zamiar kupić auto w Niemczech) można zacząc się rozglądac za Volvo S40/V50 z początku produkcji czyli od 2004. Miałem S40 1.6D przez 2 lata, całkiem dynamiczne, dobrze wykonane, ładne i bezawaryjne auto (jak sprzedawałem moje miało 210000km i nic przy nim nie robiłem). [link do mobile.de wygasł]
dokładnie kwota to tak na oko 7500 - 8000 tys euro, ale nie koniecznie chce kuoić samochód w Niemczech, szukam też ofert w Polsce z tego powodu że nie wiem gdzie pojazd będzie zarejestrowany ( na razie pada na Polske).
tak myślałem nad v40 ale chciałem tak rocznik 2005 - 2006 ale popatrze.
Mazda 6 jakoś do mnie nie przemawia, poza tym dwóch znajomych z pracy ma takie auta.
znalazłem kilka fajnych focusuów tylko czy silnik 1.6 110km nie jest za mały pojemnościowo do kombi??
co do e64 to nie jestem fanem BMW ale dzięki za zainteresowanie
pomyłka w pracy mają mazde 5 teraz tak patrze że szóstka wcale fajne autko. może jakieś opinie??
LED-owa rewolucja Jeszcze niedawno za szczyt nowoczesności uchodziły reflektory biksenonowe, jednak ich kariera już dobiega końca – dziś nowe modele aut coraz częściej wyposażane są w reflektory LED. Mało kto wie, że pierwszym samochodem ...
Toyota Harrier – krewniak crossoverów Lexusa Nazwa Harrier kojarzy się większości fanów techniki z angielskim samolotem szturmowym, zdolnym do pionowego startu i lądowania. Jest to jednak także nazwa zgrabnego crossovera Toyoty produkowanego na japoński rynek, ...
Mazda 6 jak najbardziej godna polecenia, ewentualnie można się rozejrzeć za 3.
Silnik 1.6d 110ps do Focusa spokojnie wystarczy, ale Focus? hmm za tą cenę można mieć coś lepszego. Auto dobre, fajnie się nim jeździ, ale wnętrze rozczarowywuje.
Tyle, że rocznikiem się nie jeździ. W 10 letnim bezprzygodowym BMW nie ma mowy o korozji, czego o 5 letnim Oplu, czy Fordzie powiedzieć nie można. No, ale tak uważasz, to rozejrzyj się za Dacia/Tata, powinieneś nówkę dorwać, może nawet z prądem w szybach.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.