REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
steveo napisał(a):Byłem zainteresowany Volvo v50 2.4 Benzyna ale nigdzie nie można znaleźć wersji 170konnej a tylko 140 konne które mnie nie interesują.
steveo napisał(a):Drugą możliwością była Octavia II RS (2.0) benzyna, ale nie wiele wiem o tych samochodach.
steveo napisał(a):Rozglądałem się również za Passatem b6 ale tu nie mam pojęcia jeśli chodzi o silniki.
steveo napisał(a):Toyota Avensis (podobnie jak passat). A więc sami widzicie że sprawa nie jest taka prosta:P
steveo napisał(a):140 według nie jednego użytkownika ma za mało mocy jak na ten litraż, a pali tak samo jak 170. Jest coś w tych silnikach czego można się bardziej obawiać?
steveo napisał(a):Nie zakupie dsg. Celuje wyłącznie w manual.
steveo napisał(a):407 (nie wiem ile w tym prawdy ) ale podobno bardzo siada elektronika.{choinka na zegarach}.
tomekdk napisał(a):Do 20000zł za MK4 to trochę powodzenia należałoby życzyć.
Invi napisał(a):Jeśli do tych 20 udałoby się dorzucić chociaż 3000 to mógłbyś się rozglądać za laguną 3 2.0/140. Z lpg średnio ale auto z najlepszym stosunkiem cena/jakość/rocznik na rynku (w sumie w podobnej kasie będą się też pojawiać mondeo mk4 2.0/145)
steveo napisał(a):Drugą możliwością była Octavia II RS (2.0) benzyna, ale nie wiele wiem o tych samochodach.
steveo napisał(a): Byłem zainteresowany Volvo v50 2.4 Benzyna ale nigdzie nie można znaleźć wersji 170konnej a tylko 140 konne które mnie nie interesują.
Wszystko zależy czego potrzebujesz od auta, Octavia to petarda, 7 sek do setki i turbo które zaczyna pompować od 1700 obrotów. Ten silnik nie jest taki zły, ma pasek, ogólnie wady olejowej nie miewa tak jak następcy. Do tego jeszcze to jest stara odmiana na bazie 2,0 FSI tylko z turbiną.
Czytaj więcej: pomoc-przy-wyborze-kombi-20tys-vt107785.htm#postingbox
Płacisz 800zł i robisz 170KM. To te same silniki, tylko ta wersja 140KM ma obniżoną moc (niższy podatek w niektórych krajach).
Czytaj więcej: posting.php?mode=reply&f=7&t=107785
steveo napisał(a):Możesz coś powiedzieć o awaryjności tych silników i ogólnie volvo tej klasy? Widzę że posiadasz s60 a to właściwie to samo
steveo napisał(a):albo trupy vectry po 280tys