Czołem, rodzice ostatnimi czasy zdecydowali się na zmianę samochodu, jednak mają dylemat i poprosili mnie, abym popytał w internecie, może coś istotnego umknęło moim rodzicom, a tego byśmy nie chcieli
![Uśmiechnięty :)]()
Zatem, jeżeli ktoś byłby na tyle dobry i doradził byłbym bardzo wdzięczny.
Rodzice zastanawiają się nad:
- Suzuki.Cross SX4 (silnik 1.0 lub 1.4, benzyna, wersja premium, cena 73900 zł)
- Mitsubishi ASX (silnik 1.6L, benzyna, wersja invite lub intense plus navi, cena 78990 lub 89990 zł)
- KIA Sportage (silnik 1.6GDI, benzyna, wersja S lub M, cena 75990 lub 82990 zł).
Dodam, że Mitsubishi ASX mogą rodzice kupić w cenie 68500 zł (wersja invite, samochód testowy, bodajże 500km na liczniku).
Ogólnie rodzice bardziej skłonni są ku zakupowi w salonie, jak już chcą kupić trochę lepszy samochód, to żeby był nowy, aczkolwiek nie wykluczają zakupu używanego (maksymalnie 5 letni). Rodzice chcieliby, żeby samochód po paru latach nie stracil bardzo na wartości, żeby można było go sprzedać za rozsądne pieniądze.
Ogólnie nie wiem co więcej napisać, najlepiej gdyby ktoś zadał pytania.
Dobrze by było, żeby koszty utrzymania nie były największe. Plus zależy rodzicom na tym, aby samochód był przestrzenny. Domyślam się, że samochody są jakościowo podobne, ale może któryś jest bardziej wadliwy albo cena jest za wysoka w porównaniu do jakości.