Pomoc przy wyborze wersji

17 Gru 2023, 12:02

Cześć, rozglądam się za Bravo 2 1.4t, 150km. Mój budżet to około 20k, zastanawiam się czy warto dołożyć do wersji po FL z 2010roku czy może kupić np wersję z 2008 roku w podobnej kasie czyli +20k w podobnym wyposażeniu, ale za to z dość dużą kartoteką serwisu na fakturach + już z założoną instalacją LPG, którą też będę na starcie chciał założyć.

Ogólnie sprawa wygląda tak, że po przeglądaniu aukcji widuję wiele przedliftów za kwotę 20k, ale w dość dobrej wersji + zadbanych i serwisowanych, te poniżej 20k są ok, ale takie trochę golasy z niepewną przeszłością. W tej cenie dobrej wersji przedlifowej są już polifty, ale analogicznie są dość ubogo opisane i jedynie co oferują to świeżo sprowadzone, czyli gruby serwis się szykuje na starcie. Teraz mam dylemat czy warto dokładać te 2/3 tyś aby to był jednak polift czy lepiej pozostać przy 2008/2009, ale w dość wypasionej wersji i z w miarę pewniejszą historią.

Co myślicie, czy ten polift jest warty dołożenia tych kilku tyś ?

Pozdrawiam
AngelMer
Nowicjusz

17 Gru 2023, 12:24

wg, mnie kupuj to co w lepszym stanie
a nie czy warto dokładać dwa tysiące złotych czy nie warto dokładać dwa tysiące złotych.co to jest dwa tysiące złotych
toyman40
Stały forumowicz

17 Gru 2023, 12:39

Chodzi mi o kwestię czy warto dokładać do Polifta czy nie bo z tego co wiem to były jakieś zmiany w skrzyni, kolorze lamp/grilla/klamek oraz wewnątrz samochodu jakieś drobne zmiany, poza tym według rynku dobra wersja Przedliftowa kosztuje średnio 19k a poliftowa już 21. A fizycznie z tego co widać to przedlifty kosztują po 15k w dość słabym stanie, ale zaś polifty też w słabym stanie kosztują raczej bliżej 20 niż 15 co jest 1/4 wartości samochodu.
AngelMer
Nowicjusz

17 Gru 2023, 18:18

zawsze jest lepiej kupić coś co się nazywa poliftem, zazwyczaj polift po to jest żeby coś pozmieniać, ulepszyć.
Więc ja osobiście bym kupił coś co jest lepsze.
Ale to pytanie raczej sam sobie na nie odpowiedz, czy warto czy nie warto ...nikt ci nie odpowie. bo może nie masz tych kilku tysiecy na dołożenie.
Pozatym nikt nie gwarantuje ze jak kupisz polifta to ci się nie rozsypie
A być może kupiłbyś przedlifta ale w super stanie i nie będzie się psuł jak zajechany polift.
To są już stare samochody, dochodzące do 15 lat i fiat jeszcze wiec ryzyko że kupisz śmietnik jest wysokie i nie ważne czy przedlift czy polift.
toyman40
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dziewczyny na skutery - zakup jednośladu
    Skuter to idealny środek transportu dla tych, którzy chcą ominąć korki i nie korzystają z komunikacji miejskiej. Po niedawnej nowelizacji ustawy o kierujących pojazdami, popularność małych motocykli gwałtownie wzrosła. ...