Pomoc w doborze opon letnich z segmentu premium

17 Maj 2024, 10:38

Cześć wszystkim. Jakie polecilibyście opony letnie z segmentu premium z aktualnie nowszych modeli? Muszę wymienić bo jedna uszkodziła się tak, że nie nadaje się już do naprawy a nie będę kupowałł tylko jednej skoro cały komplet ma już 3 lata. Chodzi mi o takie, które będą możliwie jak najbardziej ciche i posłużą długi czas.
W oko wpadły mi dwa modele: Bridgestone Turanza 6 oraz Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6. Czy ktoś tu posiada takowe i mógłby się wypowiedzieć na ich temat? Lub może ktoś poleca coś ze swoich aktualnych? Autko to BMW e90 lift z automatyczną skrzynią i napędem xDrive.
Rozmiar opon:
Przód 225/40/r18
Tył: 255/35/r18
Skayuu
Obserwowany

17 Maj 2024, 11:24

Jako że te opony zmieniam i widzę na codzień chyba sam dla siebie już premium bym nie kupił, moim zdaniem nie warto przepłacać. Ja w swoim bmw mam opony atlas ecosport, pomimo 5 lat nadal wyglądają bardzo dobrze a użytkowane głównie na trasach. Bridgestone jakoś się jeszcze broni w swojej klasie.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...