REKLAMA
krikus
Jak E46 to R6
np. 320i 2.0/2.2, 323i 2,5, 328i 2,8 mało palą i fajnie jadą
A jeżeli chodzi o BMW to mając 10k wolał bym E36 z dobrym silnikiem np. 328i a nie E46 z silnikiem od kosiarki
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Koniu napisał(a):szybki idź do tematu gdzie autor szuka ekonomii w Poloszybki napisał(a):Proponuje przejedź się avenem1 2,0 palącym 9l lpg a potem przejedź się podstawowym e46 ze słabym r4 zobaczysz czy będziesz chciał dopłacać do tego że jedziesz BMW i czy Cię to usatysfakcjonuje.
To nie zmienia faktu że moja Astra pali pół litra więcejKrzychu napisał(a):W polo ekonomia jakaś tam jest bo mi jak już kilka razy mówiłem pali 8 w mieście ale jak pojadę do Wawy to lipa ciągnie dychę lekką ręką ale ma za to więcej miejsca w środku niż yaris (w mojej opinii oczywiście) i wygląda lepiej niż yaris (mój gust ) tak to reszta to minusy więc może kiedyś kupię avena 2,0 skoro tak mało pali a mocy ma pod dostatkiem.
DamianCAR napisał(a):A jeżeli chodzi o BMW to mając 10k wolał bym E36 z dobrym silnikiem np. 328i a nie E46 z silnikiem od kosiarki
krikus napisał(a):DamianCAR napisał(a):A jeżeli chodzi o BMW to mając 10k wolał bym E36 z dobrym silnikiem np. 328i a nie E46 z silnikiem od kosiarki
Będąc w Waszym wieku (dwadzieścia parę lat?) też miałem taki tok myślenia, z czasem to przemija.
Wtedy dla mnie to max moc, palenie gum, sprzęt audio i ogólny lans był najważniejszy. Teraz nie, teraz dla mnie użyteczność do codziennej jazdy i "świeżość" auta ma największe znaczenie.
Rozumiem Was, za młodu trzeba się wyszaleć, lepszy wcześniej wspomniany sposób niżeli np pijaństwo, bijatyki czy dewastowanie.
kubekzbroda napisał(a):Czy lepiej szukać przysłowiowej "świeczki" z modelu e46 czy lepiej poszukać starszej siostry, czyli BMW e36.
łysy30 napisał(a):Zdecydowanie E36. E46 w tym budżecie będzie albo ulepem/trupem
krikus napisał(a):łysy30 napisał(a):Zdecydowanie E36. E46 w tym budżecie będzie albo ulepem/trupem
E36 to fajnie szukać ale jak ma się 5 tys, mając 10 tys trzeba mieć też nieco ambitniejsze podejście do sprawy i nie pchać sie w "zabytki" Ja bym się wstrzymał i dozbierał z 2 tys zł i kupił pewniaka E46 za 12 tys.
Krzychu napisał(a):przykładowo i tego bym wolał niż 316 1,9 105 koni E46.