Pomoc w ocenie opla astry

22 Maj 2018, 11:26

Witam
Tak jak w tytule, chciałbym was poprosić o ocenę autka Opel Astra GTC 2.0T 200KM. Chciałbym kupić astrę i założyć w niej gaz. Początkowo myślałem o astrze w benzynie z silnikiem 1.6/1.8, ale ostatnio pojawiła się ciekawa opcja w mojej okolicy i zacząłem ją rozważać.

Link:
[link do oferty na Olx wygasł]

Jesteście w stanie coś o niej powiedzieć na pierwszy rzut oka?
dawidqq4
Nowicjusz

Prawo jazdy: 26 10 2016
Auto: Nie mam

22 Maj 2018, 12:18

Zapytaj czy ma aktualny TUV
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska

22 Maj 2018, 12:43

Rozumiem, że chodzi o raport bezawaryjności TUV?
Pierwszy raz spotykam się z tą nazwą.

Pozdrawiam
dawidqq4
Nowicjusz

Prawo jazdy: 26 10 2016

22 Maj 2018, 16:20

Aktualny niemiecki przegląd techniczny - TUV
txxc
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2006
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW E46/Daewoo Lanos
Silnik: 2,2 170KM/1,6 106KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

22 Maj 2018, 18:45

Dokładnie - wydawany na dwa lata. Jeżeli świeży podszedł bym do niego z pewnym dystansem bo na auta na eksport jest wydawany już nieco na innych zasadach :) najlepszy takie roczny. Jak jest ale się skończył to nie opłacało się auta naprawiać i trzeba było je lepiej sprzedać bo badania by nie dostał.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Nowy Golf otrzymał od Euro NCAP najwyższą notę
    Nowy Golf otrzymał od europejskiej organizacji ochrony konsumentów – Euro NCAP – najwyższą notę pięciu gwiazdek. Ponadto został wyróżniony prestiżową "Euro NCAP Advanced Awards " za innowacje w dziedzinie ...