Pomoc w odnalezieniu samochodu do 21 tyś

28 Wrz 2021, 20:22

Cześć, szukam samochodu do kwoty 21 tyś. Aktualnie jeżdżę wysłużoną Astrą G 2.0 DI Hatchback. Moje oczekiwania względem nowego samochodu są takie:
-Sedan lub większy hatchback (coś takiego jak Signum) lub kombi. Coupe i zwykły hatchback odpadają.
-Conajmniej 140 koni
-Rocznik conajmniej 2006
-Aktualnie jeżdżę dieselem, rocznie robię około 10 tysięcy kilometrów, a do pracy mam zaledwie 10km wiec preferowałbym benzynę.
-Auto ma wyglądać ładnie tzn. passat B5 w kombi kompletnie nie podoba mi się, natomiast B6 już jest całkiem fajny.
-Duża przestrzeń w środku
-Wygląd wnętrza nie ma zbytnio znaczenia
-Napęd nie ma znaczenia
-Tylko manual
-Spalanie również nie ma znaczenia o ile nie przekracza 13l/100km
Prosiłbym o pomoc w odnalezieniu takiego samochodu biorąc uwagę na powyżej wskazane oczekiwania.
Radek456
Nowicjusz

28 Wrz 2021, 23:20

Skąd jesteś to coś poszukam.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Wrz 2021, 08:46

Renault laguna III 2.0 140km
hoderi145
Aktywny

Auto: Audi Q3 Sportback
Silnik: 1.5tsi 150km
Typ: SUV

29 Wrz 2021, 17:44

Jestem z okolic Katowic/Rybnika. Zorientowałem się mniej wiecej jakie modele by mnie interesowały tylko trudno jest mi ocenić czy dostanę któreś z tych aut w tej cenie ( liczmy że owe auto bedzie tańsze niż mój budżet po to by mieć większe pole do oglądania modeli. Chodzi mi o to żeby najtańsze samochody nie kosztowały tyle co mój budżet bo prawdopodobnie będą one padliną). Samochody które mi się podobają to:
-Mazda 6
-Laguna III
-Audi A4 B7 / A6 C6
-Ford mondeo Mk4
-Vectra C / Signum
-BMW E90/E60
-BMW E39/E46
Możecie się wypowiedziec na temat tych samochodów czy znajdę coś sensownego w tej cenie (oczywiście kryterium 140 koni + nadal obowiązuje)
Radek456
Nowicjusz

29 Wrz 2021, 23:41

Radek456 napisał(a):BMW E90

Odpuść temat,auto praktycznie nie do znalezienia w fajnym stanie a w tym budżecie to już w ogóle..

Radek456 napisał(a):BMW E39/E46

Tylko one były starsze niż 2006rok..

Linki:
[link do oferty na Olx wygasł] - nie wiem czy Ci podejdzie ale auto z mojej dzielnicy i od nowości w jednych rękach.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]? - od nowości w jednych rękach.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rimac C_Two - elektryczny supercar
    Rimac C_Two to elektryczny supercar produkowany przez chorwacką firmę Rimac Automobili. Jest to jeden z najbardziej zaawansowanych samochodów na świecie, oferujący niezrównane wrażenia z jazdy i niezwykle wysoką ...