Seat Alteca vs Volvo XC40

28 Wrz 2021, 15:15

Cześć wszystkim,
Stoję przed wyborem auta i po odwiedzeniu kilku salonów w oko najbardziej wpadły mi dwa modele:
- Volvo XC40 z silnikiem 1.5 T3 163 KM
- Seat Alteca FR 1.5 150 KM DSG, kod do konfiguracji : SYJM4XEV
Wiadomo jak w salonach, o żadnych wadach nikt nic nie powie. Bardzo zależy mi na informacji dotyczących kosztów eksploatacji oraz opinii osób które miały do czynienia z powyższymi samochodami.
Głównie zależy mi na komforcie jazdy, samochód sporadycznie używany, na krótkie trasy, z dwa razy do roku dłuższy wyjazd około 700 km (9-10 tys km rocznie).
krzwro
Obserwowany

29 Wrz 2021, 09:34

Mam ciekawe XC40 T3 w automacie momentum pro z dodatkami, do wzięcia w dobrej cenie od ręki. Zapraszam ma priv.
XC40 to dobry miejski samochód, średnio sprawdza się w rodzinie 2+2 z racji małego bagażnika. Mechanicznie nie ma większych problemów. T3 w automacie sprawnie sobie radzi i w mieście i poza nim. Do bardziej dynanicznej jazdy i długich tras polecam B4.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda MX-5 - samochód do driftu
    Ciekawie prezentuje się również Mazda MX-5, szczególnie jej druga generacja o oznaczeniu NB. To niewielki, tylnonapędowy kabriolet, którego największymi zaletami są niska masa i rozsądne ceny. Auto kupimy ...