Witam,
Bardzo dobrze wspominam rady na tym forum, niecały rok temu kupiłem Uno od zaprzyjaźnionej firmy, jednak zamierzam je sprzedać przed upływem OC i znaleźć sobie coś nowego, może i nic mu poważnego nie jest ale drobne sprawy typu chłód (włosi nie słyną ze szczelności + brak klimy zaczyna dawać się we znaki) no i rdza.
Dysponuję teraz większą kwotą, chciałbym znaleźć coś za 4-6 tysięcy, jeżeli byłoby to tego warte - do 7000. Jestem w stanie wyłożyć nawet wyższe kwoty, jeżeli naprawdę byłoby to tego warte (np. za 1000 więcej móc mieć duży przeskok w jakości).
Kryteria:
- Warszawa i jej zachodnie okolice
- Ekonomia, mieszkam pod Warszawą i niemal codziennie dojeżdżam około 20km w jedną stronę, a jestem dorabiającym studentem i nie chcę liczyć każdego km...
- Typ nadwozia dowolny, preferuję jednak hatchback
- Gotowa instalacja audio mile widziana (trasę mam monotonną, rano muszę czegoś słuchać by nie zasnąć), ale to rzecz jasna dodatek który mogę sam zamontować
- możliwie duża bezawaryjność. Muszę móc na nim polegać z uwagi na pokonywane ogległości, planuję też kilka wyjazdów w roku
- Mile widziana możliwość zmieszczenia roweru (np. po złożeniu tylnej kanapy, w Uno się dało).
Czego nie musi mieć (znaczy może, ale tym się nie kieruję):
- wspomagania kierownicy
- dużej mocy, silnik 1.0 w zupełności mi wystarcza. Rzecz jasna może być większy z wielką chęcią, ale tylko jeżeli będzie ekonomiczny
Jeżeli chodzi o model/markę, to naprawdę nie kieruje się tu żadnymi stereotypami "psuje się", "dresiarskie", "wieśniackie", może to być Lanos na gazie, może to być francuz, może być i VW, BMW, Audi nie tym się kieruje i takich rad "nie bierz tego to dresiarskie" nie chcę - szukam dobrego, konkretnego egzemplarza. Oczywiście, pewne walory estetyczne wolałbym aby były zachowane, np. Ford KA albo Nissan Micra odpadają dla mnie
![Wink ;)]()
Marzy mi się Volvo, no ale to wiem że niełatwo o fajny egzemplarz w tej cenie i w dodatku ekonomiczny (czyli pewnie gaz).
Doradźcie też, czy warto szukać aut w tej cenie w komisach, czy lepiej szukać u osób prywatnych?
Proszę was o konkretne linki, ewentualnie opinie o tych zamieszczanych. Szukam od tygodnia po najpopularniejszych portalach, jednak nie mam jeszcze doświadczenia i nie wiem jak patrzeć na takie zdjęcia/opisy.
Może zacznę:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]