Pomoc w szukaniu (Ocena)

22 Lis 2010, 16:52

Witam jestem tu nowy na forum niechce zakladac nowego tematu a wiec mam na oku forda mondeo mk2 oto link [link do Otomoto wygasł] i moje pytanie jak sie wam widzi na pierwszy rzut oka? auto wyglada owszem ładnie bo polerka itp ale niewiem czy nie było malowane i czy silnik równiez nie byl myty niewiem jak sądzicie?
Ostatnio edytowany przez leftone, 24 Lis 2010, 01:23, edytowano w sumie 1 raz
leftone
Nowicjusz

Miejscowość: tarnobrzeg

22 Lis 2010, 16:54

Człowieku dużo zmieniłeś zdanie od wakacji kiedy pierwszy raz prosiłem o pomoc kasa była ta sama napisałem że się uczę jeszcze, a ty mi radziłeś bmw e34 nawet jedno super znalazłeś z bmw-sport a teraz co zmiana o 180 stopni... Nie rozumie... :sad:

A co do dupowozów za 2 k to mam dwóch kumpli którzy tak zrobili kupili auta za 2500zł
jeden golfa II rocznik 88' drugi astre I rocznik 92' i nie wychodzą z warsztatu, a 50% samochodu to szpachla... ten od golfa to już drugie tyle włożył w niego... to ja już wole kupić coś za 6-6.5 k i pośmigać chociaż zanim się nie dorobię na coś porządnego...
Kubol91
Początkujący

Miejscowość: poland

22 Lis 2010, 17:27

leftone to Mondeo wygląda... coś za ładnie i napewno nie ten przebieg.
Kubol91 no spoko jak coś znajde to podeśle linka,osobiście to spodobał mi sie ten czerwony pasacik co Ci podesłałem pare postów wcześniej,wygląda na naprawde zadbanego.Znalazło by sie pare fajnych audioli ale pojemność 2.0 a mówiłeś że max 1.8 więc niewiem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Lis 2010, 17:37

Tamta sztuka akurat budziła moje zaufanie w pełni. Licząc realnie no to tak - zadbane E36 z początku produkcji z motorem 1.8 kupisz już za 5 kafli w benzynce. Do tego dochodzą koszty przerejestrowania i ubezpieczenie OC (razem z przerejestrowaniem to 500zł na pół roku jak masz zniżki), dodatkowo koszty wymian podstawowych spraw (silnik M40 jest na pasku), czyli oleje, filtry, rozrząd to jakieś 500zł. Do tego, prawdopodobnie większość rzeczy będzie w aucie od nowości, zatem coś się trafi do wymiany, trzeba mieć ten 1000zł minimum w zapasie. Także 7tys to absolutne minimum, zakładając, że znajdziesz za 5 kafli odpowiedni egzemplarz.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

22 Lis 2010, 18:57

Przerejestrowanie... myślę że na to jeszcze się jakaś dodatkowa kasa znajdzie 170 zł kosztuje to nie aż tak dużo... a co do OC to mam pytanie wiem pewnie ktoś poruszał ten temat w dziale przepisy ale oczekuje szybkiej odpowiedzi... mianowicie czy jak kupie przykładowo auto w grudniu z OC poprzedniego właściciela powiedzmy do sierpnia to czy to OC przechodzi na mnie?? czy muszę dopełnić jakiś formalności żeby przeszło na mnie?? czy po prostu się nie liczy i muszę wykupić nowe OC czy jak to jest??
Kubol91
Początkujący

22 Lis 2010, 19:00

Chyba na Ciebie przechodzi, ale jak przerejestrujesz auto to musisz zmienić w umowie nr rej.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Masz problem z kodem do radia to pisz
    Rozkoduję prawie każde radio. Warunek to muszę znać numer seryjny , najlepiej przysłać wszystkie oznaczenia, znajdujące się na bocznej ściance twojego radia.

22 Lis 2010, 19:16

Tak OC przechodzi na Ciebie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

23 Lis 2010, 14:07

A co jest z tym nie tak :?: :?: :?:
[link do Otomoto wygasł]

i co mi powiecie o BMW e36 w dieselu :?: :?: :?:
Ostatnio edytowany przez Kubol91, 24 Lis 2010, 01:24, edytowano w sumie 1 raz
Kubol91
Początkujący

23 Lis 2010, 14:15

Lol. Za ta kasę dobrej Astry w dieslu nie kupisz z 2000 r a gdzie BMW...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

23 Lis 2010, 16:28

TDS ogólnie to dobra jednostka aczkolwiek chodzą słuchy ludzi którzy nigdy ich nie mieli że jest awaryjna :mrgreen: a co do tej beemki z linku to ona już ładny kawał czasu stoi na allegro i jak sie dobrze przypatrzy to jest troche kolorowa.
Barol
Awatar użytkownika

24 Lis 2010, 00:43

BMW - SUPER wybór
Mam BMW E39 z 1999 roku, jazda tym autem to sama przyjemność. Wiadomo te auta lubią paliwo, ale coś za coś.
Ostatnio edytowany przez wojtek280977, 24 Lis 2010, 01:24, edytowano w sumie 1 raz
wojtek280977
Nowicjusz

Miejscowość: Wieruszów

25 Lis 2010, 18:05

I jak tam nikt nic nie ma dla mnie ciekawego... :wink:
Kubol91
Początkujący

25 Lis 2010, 18:12

[link do Otomoto wygasł] ale ja i tak dalej jestem za tym czerwonym paskiem :mrgreen:
Ostatnio edytowany przez Barol, 25 Lis 2010, 23:05, edytowano w sumie 1 raz
Barol
Awatar użytkownika

26 Lis 2010, 18:04

Następne auto do oceny :smile: :

[link do oferty na Allegro wygasł]

Z góry dziękuje za pomoc :roll:
Kubol91
Początkujący

26 Lis 2010, 18:08

Za mało fotek żeby coś powiedzieć, ale i tak sobie odpuść, ponieważ instalacja gazowa jest nowa :wink:
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: ..:>>.?